Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Witajcie dziewczyny Czy macie czasem tak, że boli Was w miejscu gdzie były jajniki? Takie pobolewanie jak przed/ trakcie okresu??? Ja dzisiaj mam takie właśnie bóle, kurde trochę mnie martwią, pobolewa mnie i lekko kuje po prawej stronie, nisko, w okolicy blizny, w miejscu, gdzie miałam prawy jajnik.. Wczoraj nadźwigałam się zakupów...Zastanawiam się, czy to nie jakiś związek. miłego wieczoru...
  • Ciekawe czy było coś nowego.
  • http://www.konferencja-rakjajnika.pl/
  • http://www.konferencja-rakjajnika.pl/
  • Witaj anna99anna.Z tego co piszesz,mama ma już 3 wznowę.Przyjęcie tylu cystostatyków pogarsza bardzo stan zdrowia zresztą sama wiesz do tego sama choroba wyczerpuje doszczętnie.Trudno jest cokolwiek Ci doradzić bo same nie przeszłyśmy takiej drogi a doświadczonych bliskich którzy walczą lub walczyli o życie kogoś z rodziny jest tu mniej niż nas chorych.Mama z tego co zrozumiałam leży w szpitalu.Wiem jedno i chyba każda z nas chorych to przyzna ,że nie chciałybyśmy cierpieć więc pilnuj,żeby tam gdzie leży uśmierzano mamie ból jeśli coś boli.Nie wiem gdzie się leczycie ale może warto zabrać papiery i pojechać do Bydgoszczy żeby się skonsultować... Z tego co piszą dziewczyny tam jest dobry szp.onkol. <3 Z tego co się orientuję to na innym forum -tam chyba Kucja pisze -jest sporo doświadczonych ludzi.Jak się Kucja odezwie to może podpowie <3 <3
  • Witajcie w ten szary dzień
  • 10 lat temu
    emperka znalazlam te wpisy na 7 i 8 stronie moze ci się przydadza te wpisy mania napisała 3 lata temu witam was dziewczyny, chciałabym Was zapytać czy ktoś z Was zna lub brał takie preparty, graviola. spirulina i chlorella? graviole polecił mi onkolog, te dwa pozostałe preparaty są na bazie alg, mam link do spiruliny, ma szerokie zastosowanie.http://www.gajanea.pl/czytelnia/spirulina.html.Podobnie działa chlorella.Czekam na Wasze opinie i pozdrawiam serdecznie. « odpowiedz # ania57 napisał 3 lata temu Agasiu jak chcesz to jest mój mejl aniabaks@o2.pl « odpowiedz # joanna51 napisała 3 lata temu spirulinę i chlorellę miałam zalecaną przez bonifratrów
  • 10 lat temu
    Słyszałyscie o Gravioli i Liposomalia może ktoś to bierze?
  • 10 lat temu
    Magg ja tez nie miałam Avastinu tylko standardowa chemia. Tydzień temu pytałam onkolog u której byłam na konsultacjach dlaczego nie polączona z Avastinem, powiedziała mi ze w moim przypadku to by się nie sprawdziło .Ale już nie drążyłam tematu dlaczego. Więc może u Ciebie było podobnie.
  • 10 lat temu
    Nie demotywuj mnie:) ten optymistyczny stan i tak mi pewnie szybko przejdzie. Z drugiej strony sama piszesz, ze w Niemczech czesciej stosuje sie Avastin a u nas oczywiscie robia pod gorke. I o to wlasnie tez chodzi - o podejscie. Mi nawet nie powiedzieli ze takie cos jak Avastin jest. Dlaczego? Nie wiem. Czy nie nadaje sie klinicznie (to byloby uzasadnione) czy tylko nie spelniam punktow programu (a to byloby niesprawiedliwe)? Garcia skorzystala z chemii celowanej. Pisala ze zmiana sie zmniejsza wiec jakas skutecznosc tych dzialan jest. Oby to bylo to! Tego Ci Garcia zycze!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat