Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Witaj magg
te zniany na wątrobie i te segmenty to nić dobrego ja też cośtakiego mam seg 4 a teraz seg 6 co okazuje się ze to meta inna-czej rak i już mie czeka zabieg to jak u mnie to jest przerzut tak że onkolog mie wysłał do chirurgii naczyniowej tam potwierdzono rak dziś byłem w centrum onkologi też rak tak że nie ma pomyłek Korzystajcie z pakietu onkologicznego on działa i to bardzo szybko jesteśmy załatwiani Pozdrawiam
-
Magg. Czyżbyś udała się do pracy?Bo taka cisza.... ;)
-
A kiedy ostatnio robiłaś marker?Tak żeby odstęp był jakiś w miarę konkretny .3 -4 tyg przynajmniej...
-
Ja robię zawsze prywatnie .Jeden dzień stresu i wiem na czym stoję...
-
Ankaraz zawsze możesz zrobić prywatnie jeśli budżet Ci pozwala.Może lepiej wydać te 35 na marker i wiedzieć bo do września to szmat czasu.
-
wiem jak boli doświadczyła tego...
nic czekam zatem na badania
wizyta dopiero 2 wrzesień
czy można jakoś szybciej dowiedzieć się jakie są wyniki krwi???
-
Ankaraz u mnie to nie był tępy ból.Nie wiem czy wiesz jak boli jak się dysk wysuwa... Mnie promieniowało na lewą nogę... guz był po prawej str.
-
Ankaraz u mnie to nie był tępy ból.Nie wiem czy wiesz jak boli jak się dysk wysuwa... Mnie promieniowało na lewą nogę... guz był po prawej str.
-
Kurcze ja tez bol w plecach zwalam na kręgosłup.
Jestem po wizycie mam zrobić jeszcze raz markery i usg. Mało mówmy strasznie.
-
Za to kręgosłup mnie bolał że ledwie łaziłam.Po. pierwszej operacji wszystko przeszło.Widocznie był ucisk.Wodobrzusza ani płynu u mnie nie było.