Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Maria super wiadomości.Tak trzymaj dłłługie lata !!!!
-
Ankaraz,no jest jeszcze opcja zrobienia Tk prywatnie.To jakieś 300 zł ale może warto...
-
wczoraj byłam na kontroli, marker dobry, prześwietlenie płuc dobre, zrobiłam jeszcze mammografie wynik za 2 tyg, jak będzie dobry to mam 4 miesiące spokoju, dwa lata temu nie planowałam dłużej niż na miesiąc a teraz mam nawet odwagę myśleć o zimowym wyjeździe a to przecież jeszcze kilka miesięcy, piszę o tym aby dziewczyny które są na początku choroby wiedziały, że u każdego początek jest okropny, wali się cały świat, znika odwaga i nadzieja, myślimy tylko o tych, którym się nie udało a przecież wiele z nas daje radę,
pozdrawiam <3 <3
-
Kurcze, no to nie wiem co z dr Gręźlikowska. W styczniu jeszcze byla a pozniej nie sledzilam.
-
u mnie troszkę pobłyskało i popadało a grzmoty słychac było gdzies daleko a dzisiaj parno i 28 stopni chociaż dobrze że jest wiaterek ;)
magg jesteś pewna że doktor Gręźlikowska przyjmuje w CO bo jak byłam na kontroli 29 maja i panie pobierały mi krew w lab. to pytały kto dał skierowanie gdy powiedziałam że dr Gręźlikowska to odpowiedziały aha pani dr już u nas nie pracuje i znajoma byłą w czerwcu na kontroli i też mówili że pani dr nie pracuje
ankaraz ja osobiście bym polecała dr Makarewicza lub Nowickiego :)
Dzwoniarkiewicz :/
ankaraz życzę przyjemnego wypoczynku i dobrej pogody na górskie wędrówki :) ja też jadę ale 8 sierpnia :) kurczę to już za 4 tygodnie czas sie wybrać po buciory :D
-
dzieki, w sobote wyjeżdżamy do zakopca po powrocie ruszę temat.
-
Ankaraz, sprobuj tego Siwka moze prywatnie znalezc. Zawsze jakby co to latwiej wprowadzi Cie do CO niz inny nawet dobry gin-onk.
Inne nazwiska z CO to Makarewicz, Nowicki, Zwonarkiewicz, Gręźlikowska. Do kogos na pewno dostaniesz sie prywatnie a teoretycznie wszyscy sa dobrzy.
-
Czy jsk jest jakiś guz to na usg zawsze go znajda ?
-
Jak czytam co napisaliście to mam stracha. Do kogo mam isc prywatnie na wizytę najlepiej ? Bo do września czekać mi sie nie uśmiecha :(
-
U nas tez byla burza w nocy ale strat jak narazie nie dostrzegam.