Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Miłka u mnie pod Szczyrkiem czarno ale jeszcze nie leje.
-
Ankaraz,może jednak faktycznie tk?Te 300-350 zł da się jakoś wyskrobać....
-
Mario super że u Ciebie wszystko w porządku i życzę zeby już tak zostało. Chcemy jak najwięcej takich wiadomości. :D
o dziewczyny widze że ja tu jestem największa bo przy 160 cm mam 77 kg (wczoraj się ważyłam) przed chemią miałam 55 a teraz hipopotam ;) z jednej strony masakra jak patrzę w lustro a drugiej mówię sobie że nie wygląd jest w tym przypadku wazny. No i najwazniejsze ze mąż i córcia mnie akceptują taka jaką jestem :D <3
Lenka odezwij się !!!!!
U mnie teraz przeszła burza :(
-
Ja znowu zawsze byłam w miarę szczupła.Teraz co raz to większa.I tak źle i tak nie dobrze.Co sezon kupuję nowe ubrania i biustonosze... Już osiągnęłam apogeum. Poza tym dobrze zbilansowana dieta każdemu zrobi dobrze.Sama jej nie ułożę pod siebie.
-
Magg ca125 91,1 ostatnio. Kolonoskopia i gastroskopie miałam 3 lata temu
-
Czarownica, ja jeszcze nie tak dawno mialam podobne proporcje 160cm i 70kg) i zawsze nalezalam do tych wiekszych i z zazdroscia patrzylam na te szczuple. A teraz mam figure idealna, ciesze sie ze bylam grubsza bo przynajmniej mialam z czego chudnac i patrze na grubsze dziewczyny i im zazdroszcze. Nie moge juz chudnac bo musze miec cos na zapas. Nie mowiac juz o wielu ciuchach w szafie, ktorych nosic na razie sie nie da. Wrocily do lask za to rzeczy z czasow studiow;) zawsze cos nie tak, zawsze bedziemy niezadowoleni...:) ale powodzenia i wytrwalosci w diecie zycze:)
-
Ankaraz, zrob cos z tym jak najszybciej bo nie wyglada to dobrze. Moze warto posluchac Czarownicy i zrobic tk. A gastrologiczne sprawy sprawdzalas? Nie wiem jak jest np. z jelitem grubym ale to podobno takie samo swinstwo jak jajniki. A Ty markery mialas dobre prawda?
-
Były tu na forum dziewczyny które brały bio bram pamiętam bo sama się zastanawiałam.Podobno działa.Magg napisz gdzieś na forum ogólnym to z pewnością ktoś odpisze :)U mnie o 13 prąd wrócił.Muszę się pochwalić że zapisałam się do dietetyka klinicznego.Wizytę mam 21 go.Jestem za tęga.Ważę już 90 kg przy 180 wzrostu.Jak kolumna jakaś....Zobaczymy jaką mi ułoży dietę do choroby onkol.i tarczycy.
-
Mnie tez przeraża wyjazd , ciagle mnie brzuch boli ostatnio :( czuje sie jak balon. Najwyżej przeleze a mezyk z dziećmi bedzie spacerował.
-
Mario gratuluje. Pisz jak najczesciej takie rzeczy. Jestes bardzo pozytywna osoba:)
Mi jak narazie ciezko zaplanowac nastepny dzien. Kazdy dzien jest zagadka. Teoretycznie w piatek jedziemy na weekend a ja sie tak cholernie boje. Mam max stres ze sie nie uda w ostatniej chwili. Biorac pod uwage ze ledwo sie ruszam to mam podstawy sie bac. Wszyscy mowia zeby jechac a ja mam ochote uciec. Najchetniej dalabym sie zamknac na oddzial i niech mnie podrasuja. Tylko mi wstyd az bo ja chyba najpierw powinnam do psychiatryka trafic. Czekam na wynik morfologii.
Czytam o BioBranie. Slyszalam o tym wczesniej ze zrodel blizej nieokreslonych ale wczoraj w szpitalu lezaly ksiazeczki na ten temat. Nie wiem czy w to wierzyc. Z jednej strony tonacy brzytwy sie chwyta, z drugiej jesli to jest rzeczywiscie 100% naturalne to nie powinno zaszkodzic i nie ma nic do stracenia. Macie jakies doswiadczenia, opinie?
Czarownica, jak tam zyjecie? Awarie ponaprawiane?:)