Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26115 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    do eli a co powiedzial ci panek przez te 3minuty
  • 12 lat temu
    Dziewczynki czy znacie skuteczny sposób na afty , ciągnie mi się to paskudztwo od chemii, co trochę podleczę , wezmę nastepną chemię i znowu się pojawia .Stosowałam aftin , nystatynę w zawiesinie i masc solcoseryl, ale nie moge zaleczyć do końca.Pozdrawiam serdecznie, i czekamy na słońce i wiosnę.
  • 12 lat temu
    Niestety, nie. Ja mam problemy z zajadami. Też nie chcą się odemnie odczepić. Też potrzebuję porady .... co robić
  • Do mani
    afty to grzybiczne sprawy , jeśli miejscowe leczenie nie pomaga , to trzeba połykać tabletki doustne przeciwgrzybiczne typu Flucofast , najlepiej poradź się internisty lub lekarza prowadzącego chemię , mi taka kuracja pomogła

A na zajady pić witaminę B2
  • Jeszcze jedna ciekawostka

Cicatridina - globulki dopochwowe , przepisał mi kiedyś ginekolog
    Do stosowania w przypadku suchości pochwy , wywołanej niedoborem estrogenów , regeneruje błonę śluzową pochwy w stanach atrofii i dystrofii spowodowanej chemioterapią lub naświetlaniem

Zawiera kwas hialuronowy , wyciąg z nagietka , z aloesu , drzewa herbacianego

Produkcja Włochy , bez recepty koszują coś około 30 zł Polecam
  • ja podczas chemii miałam straszne zajady,ale że nie można bra sztucznych z grupy b witamin więc nic nie robiłam i po jakims czasie samo przeszło,a miałam paskudne
  • ale madra jestem poradziłam fiu fiu
  • makro w tej chwili robie markery co 2 miesiące,a może 3 od teraz,ale po leczeniu robiłam co miesiąc,oczywiście nigdy jak miałam jakis katarek ,czy gorsze samopoczucie.
  • makro zreszta ty narazie jeszcze bierzesz chemię,jak skończysz to zobaczysz jak bedzie dziwnie,joanna 51 wie o czym mówię,teraz bierzesz leki i nic ci nie grozi,zakończysz leczenie i co dalej tak ja sobie myślałam
  • 12 lat temu
    raczek 0756
    dziekuję za szybką odpowiedz. muszę popytać lekarzy. Pozdrawiam serdecznie.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat