Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Do makro dopiero wrocilam ze spotkania z kolezankami z poprzedniej pracy one po piwie a ja zestaw surowek a ten deser sobie zrob i tak tez mozna zrobic gruszki .Ja dzisiaj zrobilam z soi kotlety i tak sobie podjadam caly dzien kochaniutka pytalam o sok ktory ostatnio pilysmy czy mozna gdzies go kupic niestety nie teraz jak pojade znowu sobie kupie dodatkowo sok z zurawiny pije i sok z granatow no i maslaneczka i sok z burakow i orzeszki wloskie i pestki z dyni oczywiscie rano platki owsiane ,otreby pszenne ,sezam, rodzynki na mleku a w miedzy czasie jakies surowki a pierogi jadlas z kapusta i ziemniakami? Sa super
-
Do makro ja robie z mlekiem ale mozesz sprobowac z jogurtem
-
Aniu, jeszcze tu Ci pogratuluję!!!
jak ja bym chciała dożyć takiej chwili... ale mój syn w grudniu skończy dopiero 4 latka... za późno go urodziłam, wiem, ale nie dało się wcześniej, długo się leczyłam...
marzyłam w żartach o tym, żeby dożyć jego osiemnastki... a teraz marzę, by dożyć komunii...
jakie to życie jest przewrotne
-
Dronka dozyjesz komuni i osiemnastki trzeba marzyc i chciec zyc a masz dla kogo ja patrze w oczy swojej coreczce ktora ma juz 12 lat i sobie powtarzam ze dla niej musze zyc . Pamietaj marzenia sie spelniaja i ja ci z calego serducha w tym pieknym dniu zycze POZDRAWIAM
-
wszystkim wspaniałym, dzielnym kobietkom życzę w tym pieknym dla nas dniu wszystkiego co najlepszego a przede wszystkim ZDROWIA, spełnienia marzeń które na pewno się spełnią jesteście wspaniałe i dlatego wasze życzenia marzenia zostaną spelnione, (pamietajcie inna opcja nie istnieje, codziennie powtarzam to swojej mamie) mnóstwo całusków i cudownego dnia
-
dronka ja mam 41 lat skończone i 2 letniego synka i ciekawa jestem jaka będzie miał żonę czy się z nia dogadam
-
dronka czytałam twoje wcześniejsze wypowiedzi i wyczytałam że chemie skończyłas w listopadzie 2010 a ja 15 pażdziernika 2010.to już mamy długie włosy.mi siegają prawie do ramion.i jeszcze napisz jak ma na imię twój synek
-
Przyjmij życzenia Babo kochana
od drugiej Baby z samego rana,
niech dzień Twój cały będzie radosny,
trzymaj się Babo !
aby do wiosny :)
-
Kochane ja wczoraj pobiegłam do fryzjera, przyciełam swoje nowe, wspaniałe włoski. Ładnie mi w tej krótkiej fryzurce. Dzisiaj zafundowałam sobie kontrolny rezonans magnetyczny. Jutro mija 10 mieisęcy od mojej operacji. Trzymajmy się zdrowo:)
-
Kuka, jak czesto się kontrolujesz, krew ,rezonans itp