Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
kasiar - we wrocławiu http://www.imc.wroc.pl/witaminoterapia
nie jest to tanio. Taniej wychodzi jak kupisz sama w Niemczech Pascorbin(moja lekarka też o tym mówiła) i znajdziesz jakąs pielegniarke która podłączy kroplówke. Pamietaj by nie podawać tego w soli fizjologicznej tylko w wodzie do iniekcji.
-
Kucja, nie przejmuj się przygotowaniami do świąt, nie widziałam przepisu który by nakazywał, że musi być wysprzątane i własnoręcznie przygotowane, starczy że będzie choinka i wiara, że następne zastaną ciebie w pełnej kondycji,
pozdrawiam :D
-
Gemzar daje mi się we znaki.Nadal jestem przymulona.Święta tuż, tuż a mnie nic się nie chce.W poniedziałek kolejna wizyta w IO.
Miłego dzionka :) :) :)
-
Garcia - Lubin na Dolnym Śląsku :D
-
-
Kucja i tak trzymać:) z dnia na dzien bedzie co raz lepiej :))
Garcia mam pytanko odnośnie wlewow wit. c. Proszę czy mogłaby napisać jak i gdzie mogę zalatwic to teściowej? Chemia b. Złe na nia wpływa bardzo cieżko ja znosi i obawiamy sie ze poprostu nie przyjmie kolejnych dawek a musimy sie czymś wspomagać. Bede Ci wdzięczna:)))
Pozdrawiam Wszystkie Was gorąco <3
-
Kucja",cieszę się, że masz się lepiej:)pojutrze mam konsultację w Bielsku.Mam też dostarczyć wycinki do Katowic... Ale to inna przychodnia.Mam nadzieję że za bardzo nie namieszam.Mam mętlik w głowie..
Pozdrawiam:)
-
Bocha tak mi przykro z powodu potraktowania w IO.Musisz szukać konsultacji w innym ośrodku.
Ja czuję się coraz lepiej.Uczulenie na szczęście nie pojawiło się.
Pozdrawiam. :)
-
Pozdrawiam Was wszystkie kochane dziewczynki:)życzę miłego dzionka .
Lilith.p-Wysłałam Ci maila:)
-
Witam w słoneczny dzionek:)...wczoraj,w łóżku zaczęłam podczytywać to forum wstecz, trochę czas zlecial... itym sposobem mam dziś w domu dzieci,bo zaspałam i nie zdążyłam odstawić ich do przedszkola :)...miałam zdać relację z wizyty w Gliwicach -no,więc kiedy już doczekałem swoje,dotarłam do przychodni gin.onkol.Lekarz był dosyć nieprzyjemny, zarzucił mi kłamstwo,bo nie było wpisane w karcie DiLO że mam się skonsultować w C.O.a ja powiedziałam,że takie było zalecenie konsylium.Tym samym stwierdził, że rak graniczny,to nie ich broszka i odesłał do kontroli tam,gdzie byłam operowana...ręce opadają... Dziewczynki,jutro pojadę zrobić pierwszy kontrolny marker.19tego minie mies.od operacji. Czy to dobry czas na to badanie już? Robić ca 125 i HE4,czy tylko ten pierwszy?Miłego dzionka