Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Cześć wszystkim z rana! Jutro przed nami ciężki dzień - kontrola, USG. Trzymajcie kciuki od 11 w górę ;)
  • 9 lat temu
    mam port założony, ale mam obawy czy w gabinecie medycyny niekonwencjonalnej mogę z tego portu korzystać... Mam do tego dzienniczek i tam powinno się wszystkie zabiegi wpisywać
  • 9 lat temu
    Cześć dziewczyny:)Nana ma racje.Port jest super rozwiązaniem.Poznałam masę kobiet z portem i każda chwaliła :)
  • 9 lat temu
    Cześć dziewczyny:)Nana ma racje.Port jest super rozwiązaniem.Poznałam masę kobiet z portem i każda chwaliła :)
  • 9 lat temu
    Garcia, może porozmawiaj z lekarzem o założeniu portu. Mojej córce założono taki port już po 4 wlewach. Bardzo to sobie chwali, bo po standardowej chemioterapii ma jeszcze ciągle wlewy herceptyny i tego kłucia byłoby bardzo dużo.
  • 9 lat temu
    właśnie wróciłam z kolejnego wlewu. Coraz gorzej to idzie. Żyły są tak kiepskie ,że pielęgniarka kłuje mnie po kilka razy uuuuuuu
  • 9 lat temu
    Hej. Znalazłam artykuł, odnośnie wypływu beta blokerów na długość przeżycia pacjentek z rakiem jajnika. Zgodnie z nim przyjmowanie nieselektywnych beta blokerów wiązało się ze znacznie dłuższym przeżyciem. Tutaj link do artykułu: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/cncr.29392/abstract -> po ang. Konkluzja jest następująca : Use of nonselective beta-blockers in patients with EOC was associated with longer OS. These findings may have implications for new therapeutic approaches. [Użycie nieselektywnych beta blokerów u pacjentek z nabłonkowym rakiem jajnika było skojarzone z dłuższym OS (okresem przeżycia). Te wnioski mogą mieć zastosowanie w nowych podejściach terapeutycznych.]
  • 9 lat temu
    Ja w poznaniu, w gabinecie medycyny naturalnej
  • 9 lat temu
    Garcia-a gdzie przyjmujesz tą wit.C??
  • 9 lat temu
    Garcia wielkie dziękuję za informacje;) będę jeszcze mulic jakby co ok? miłego spokojnego dnia wszystkim <3

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat