Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Witam
Jak miło,że pojawiło się tak wiele wpisów od dawnych bywalczyń na forum a przy okazji wiele cennych informacji.
Zaliczyłam wizytę w IO.
Marker Ca 125 przed podaniem trzeciego wlewu wynosił 311,70 IU/ml.
Parametry krwi prawidłowe.Chemia podana.Następna za 3 tygodnie poprzedzona badaniem USG jamy brzusznej i miednicy + oznaczenie markera.
Liv52 zadziałał rewelacyjnie i parametry wątroby w normie.
Wg mnie chemia dobrze dobrana, nie potrafię ocenić jej skuteczności po 2 wlewach, ale sądzę, że działanie w miarę dobre.
Pozdrawiam <3 :D
-
Moja mama pojechała do Lublina na hipec i kiedy sie obudziła dowiedziała się ze hipeca mię było bo niby nie było potrzeby. Półtora roku później umarła. Ja mam złe doświadczenia z Lublinem
Mam wrażenie, że ciągną tylko kasę. Może gdyby zrobili jej tą operacje to jeszcze by z nami była
A tak komórki rakowe rozmiary się po całym brzuchu. Jelita, wątroba i nerki i nie można było nic zrobić
-
Potwierdzam Polkowski operuje bardzo ciezkie przypadki, a Lublin jest lepszym osrodkiem w Hipecu niz Bydgoszcz jesli chodzi o Hipec, wieksze doswiadczenie maja przede wszystkim a to bardzo wazne. Niestety mi odradzil operacje..
-
makro00 - Polecam Lublin a konkretnie prof Polkowskiego. operował moja siostre i miala Hipek. Jej stan był gorszy od twojego i była tez po pierwszym rzucie chemii Oraz po udarze .Mimo to podjęli się operacji. Przyjmuje prywatnie- znajdziesz w internecie. wizyta 250 zl
-
Witam Was wszystkie . Prof. Wicherek w Bydgoszczy operuje okazjonalnie , w pojedyncze dni miesiąca. Z tego co wiem , jest w ośrodku w Katowicach , a ostatecznie ma być w Krakowie . Gorzej jest z hipekiem , został zawieszony, ponoć tylko robią i to ewentualnie po pierwszym rzucie (w całej Polsce). Nie wiem czemu, może brak spektakularnych efektów , albo pieniędzy , bo to bardzo drogi zabieg. Szkoda , bo był naszą nadzieją . Trzymajcie się dziewczyny i walczcie o siebie . Pozdrawiam
-
Baaardzo się cieszę!!! Trzymam kciuki i odezwij się jutro co i jak! :*
-
Baaardzo się cieszę!!! Trzymam kciuki i odezwij się jutro co i jak! :*
-
Jeszcze raz dziękuję za rady.Czarownica, jakoś dam radę ale dzięki. W środę mam wizytę u ginekologa, jak nie przejdzie, to wypisze mi receptę. Makro,trzymam kciuki.Wszystkim Wam ślę uściski<3
-
Makroo :( trzymam kciuki, wygrasz ponownie, kto jesli nie Ty? Trzymaj sie <3
-
Makro, nie mogę ci doradzić lekarza, ale trzymam kciuki aby wszystko poszło po twojej i naszej myśli, musi się udać jeżeli nie operacja to skuteczna chemia, ostatnią miałaś dwa lata temu tak wiec organizm już się zregenerował i da radę skutecznie zawalczyć <3
Bocha poza wszystkimi specyfikami pamiętaj, aby dużo pić wody z cytryną i łykać dużo wit C, trzeba zakwasić mocz bo w kwaśnym środowisku te bakterie giną,
pozdrawiam