Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Bocha, a fitolizyna?
  • 9 lat temu
    Witam ponownie :-) niestety nie pomogę z namiarami na lekarzy,bo nie jestem w temacie... Wybaczcie,że w obliczu Waszych problemów przez duże P przynudzam że swoimi rozterkami ale byłam tydz.temu na tomografii,wizyta 27 mego.W poczekalni było zimno jak diabli i złapałam chyba infekcję dróg moczowych. Furagina nie daje rady, lekarz rodzinny chyba się mnie boi,zaproponował posiew(odpłatnie oczywiście) a tymczasem muszę się jakoś podratować. Jak Wy sobie radzicie z takimi dolegliwościami?z tego,co wiem to częsta przypadłość babeczek po radykalnej?
  • 9 lat temu
    Makro000, prof. Bidziński pracuje w Szpitalu Praskim w Warszawie. Jest dyrektorem ds. medycznych. tel do sekretariatu: 22/ 55512 24. Mail: mbidzinski@szpitalpraski.pl. Spróbuj, może sie z nim umówisz, bo prywatnie nie wiem gdzie przyjmuje. :)
  • 9 lat temu
    Witajcie Dziewczęta, u mnie trzeci dzien po drugiej chemii. Narazie jako tako, bolą mnie mięśni i kości, ale nie daję się :) Makro000, świetnym operatorem jest prof. Panek z Warszawy. Pacjentki przyjeżdżaja do niego z całej Polski. Przyjmuje prywatnie a operuje m.in. w szpitalu na Starynkiewicza. Ja na prywatnej wizycie byłam w Premium-Medical ul. Kobielska 23. Prof. przyjmuje w czwartki, tel do recepcji: 530 710 928; 530 710 974. Na wizytę czekałąm tydzień (koszt 300 zł). Prof. przyjmuje także w innych poradniach ale musiałabys poszukac w internecie. Mi ostatnio wycinał zmiany na jelicie i jest ok. Teraz biore chemię II linii. Życzę wytrwałości i optymizmu. :)
  • 9 lat temu
    Napisałaś,ze masz wznowe z rozmachem,czy masz przerzuty do klatki piersiowej..?Pytam,bo przypomniało mi się,ze poznałam niedawno babeczkę i tez nie chcieli jej operować odmawiali,odsyłali jak Ciebie i w końcu się zgodzili i operowali na Klinicznej wyż.wym.,ale nie miała wznowy na wysokosci klatki piersiowej za to dół cały i jakies trudno dostępne miejsce,którego właśnie się obawiali żeby to ruszać.Napieraj! <3
  • 9 lat temu
    Witajcie dziewczyny <3 Kucjo mam nadzieje,ze z płytkami bedzie wszystko ok i chemię dostaniesz o czasie <3 Ja bede w Gliwicach od 26.01,wiec jeśli złoży się tak,ze akurat będziesz to daj znać to się spotkamy <3 Carmen trzymam kciuki za pomyślność leczenia <3 Makro znam cała Kliniczna- czy rozmawiałaś z docentem W szefem..?Trudne przypadki tylko przez niego najlepiej podejść do jego gabinetu na pierwszym pietrze i rozmawiać osobiście!Nie dać się zwieść,napierać tak z nim trzeba!albo z-ca J.Kobierski.Na chemii jest moja ginekolog docent Klasa-czy z nią rozmawiałaś..?Emerich słyszałam od innego mi znanego ginekologa,który pracuje w Swissmedzie,ze u nich jeszcze czasami operuje,ale skoro z nim rozmawiałaś i nic Ci nie wspomniał to...Trzymam kciuki i działaj <3 Ściskam Was dziewczyny z całych sił <3
  • 9 lat temu
    ...
  • 9 lat temu
    Witam wszystkich dziękuję za pozdrowienia ,jak miło że ktoś tu o mnie jeszcze pamięta ,minęły 4 lata od ostatniej chemii ,na razie jest ok ale zaczyna dokuczać mi tarczyca . Makro dasz radę masz nasze wsparcie .Pozdrawiam starą gwardię Kasiorek Makro Zanik Elbe Lilith Kucja ,Czarownica ,Mari a Agnieszka ,Carmen u mnie też zawsze najgorszy był 3i 4 dzień dasz radę
  • 9 lat temu
    Ooo widzę, że dziś dzień powrotów. Witam "starą" gwardię :) Makroo, byłaś wzorem walczącej dla wielu osób, które zalogowały się potem na tym forum. Dziewczyny pytały o Ciebie, podziwiały.... Cuuudnie walczyłaś, choć to pewnie niewłaściwie słowo. Przykre, że znów.... Ja, niestety, Ci nie pomogę. Wiem, że niektórzy jeżdżą do Lublina, tam ktoś operuje trudne przypadki, ale nie znam szczegółów. Może Bodzia wie? Dziekuję za pozdrowienia i również pozdrawiam.
  • 9 lat temu
    ... Pokasowałam, bo mi się kilka razy post powtórzył... Przepraszam... ;)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat