Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Witajcie Dziewczęta w te piękne, słoneczne, niedzielne południe :) Taki wesoły dzionek dodaje energii i optymistycznie nastawia do świata :) Daje tyle radości :)
Czarownico fajnie, że wyniki badań Cię uspokoiły. Życzę Ci, aby i niedaleka operacja była tylko małym epizodem bez dodatkowego stresu. Będę trzymac kciuki :)
Lawendowa, chyba już jesteście z mężem w domu więc napisz jak tam wszystko przebiegło. Mam nadzieję, że bez niespodzianek, chyba że pozytywnych :)
Makro000 coś się nie odzywa. Czy któras z Was ma może jakies wieści?
Przesyłam słoneczne, ciepłe pozdrowienia wszystkim Dziewczętom :)
<3 Trzymajcie się, niedługo wiosna :)
-
czarownico bardzo się cieszę że u Ciebie wszystkie badania są dobre. Ja 3 marca jade do kontroli w poradni chorób piersi a 25 marca kontrola gin-onko.
Pozdrawiam w mglisty i lekko mroźny dzionek :)
-
-
Oj kopiuje mi się...przepraszam
-
Kochane usg j.brzusznej wczoraj zrobione.Wszystko w nim ok.
-
lilith.p mam do Ciebie pytanko czy orientujesz się w temacie noclegów w Bydgoszczy jak najbliżej CO żeby było w miarę tanio i przyzwoite warunki?
-
JoSt, super wiadomość z prof. W.
-
Będę śledzić wpisy na forum. Może na następny wyjazd się załapię
-
Będę śledzić wpisy na forum. Może na następny wyjazd się załapię
-
Na forum pojawiają się wpisy o wyjazdach do Kudowy. Czy są to jakieś turnusy / programy dla kobiet z chorobami onkologicznymi?