Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Mam jeszcze pytanie.Czytajac artykuły odnośnie raka jajnika często się powtarza,ze jedyne co zapobiega w jakimś stopniu zachorowalności to stosowanie antykoncepcji. Moje pytanie czy któraś z Was stosowała antykoncepcję zanim się dowiedziała o chorobie..???
  • 9 lat temu
    Witajcie dziewczynki❤️ Lucyna pod koniec stycznia miałam diagnostykę w Gliwicach poznałam babkę z rakiem tarczycy rdzeniastym przerzucił się na kręgi szyjne i łopatkę czyli do kości.Od jakiegoś czasu wylazlo jej coś na ręku to samo co Twojej córce guzek zauważyła to lekarka pierwsze pytanie zadała czy ja boli powiedziała,ze nie i zaprosiła ja od razu na biopsje.Jak się pózniej okazało niestety rakowe,ale nie mające związku z tym rakiem tarczycy po prostu kolejne dziadostwo!!Moze u Twojej córki jest podobnie,ze to nie ma związku z rakiem jajnika..?Trzymam kciuki za Hesie dzielna wojowniczkę ❤️❤️❤️ Nie chciałam zabierać głosu odnośnie Kory,ale widziałam już apele celebrytów aby zbierać dla niej kasę.Do osób,które jej broniły dla Was żaden celebryta pieniędzy nie przeleje nigdy gdyby była taka potrzeba..!!Zgadzam się z opinia Czarownicy ;) Ściskam dziewczynki kochane❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
  • Nana przeczytałam treść linku i jestem delikatnie mówiąc zniesmaczona... Jest wiele osób, ludzi młodych, starszych, bogatszych czy biedniejszych, którzy chorują na raka...być może nie są tak sławni jak OWA pani ale z pewnością potrzebujących również takiego leku a nie koniecznie robią z siebie to co pani K. Nie ujmuje jej oczywiście tego ze zapewne wiele Przeszła jak każda z nas...
  • 9 lat temu
    poszła po bandzie...... no cóż, widocznie aż tak dobrze nie płacą w telewizji za udział w programach. Zobaczymy czy będą promować w TVP
  • 9 lat temu
    Mea culpa. Niedawno broniłam Kory. Dzisiaj całkowicie zmieniłam zdanie na ten temat po przeczytaniu tego: http://www.alivia.org.pl/skarbonka/olga-sipowicz/
  • Miłeczko, to tydzień po nas. Szkoda, że się nie spotkamy :*
  • 9 lat temu
    dziękuję <3
  • 9 lat temu
    lilith.p jutro zapytam w recepcji czy w piątki przyjmuje dr M. a ja u niego mam kontrolę 25 marca w Wielki Piątek :/
  • Milka trzymam kciuki i oczywiście modlitwa <3
  • kciukasy trzymam, my na kontrolę 18 marca... w piątki nadal dr M.??

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat