Witam wszystkich, jak się czujecie? Ja przychodze z takim pytaniem, jakie były Wasze pierwsze objawy białaczki? Mam lekką limfocytoze od 2018 roku, powiększona śledzionę o 3cm a pare miesięcy temu pojawiło się powiększenie wątroby o 4cm, od pół roku dokucza mi ciagle zmęczenie i osłabienie, wszystko mnie meczy. Dodatkowo co jakiś czas mam bóle głowy. Za jakiś czas wizyta u hematologa i boje się czego mogę się dowiedzieć. Nie wiem jakie badania leci lekarz, na co mam się szykować.
Witaj Młody. Mój mąż choruje na przewlekłą białaczkę limfocytową. Wie o tym od kilku miesięcy ale choroba rozwijała się prawdopodobnie od kilku lat. Od ok 2 lat mąż się często pocił, zwłaszcza głowa w nocy, stopniowo powiększały się węzły chłonne i czasem miał siniaki. Badania krwi pokazały wysoki poziom leukocytów (174 tys). Miał robione prześwietlenie klatki piersiowej (w normie), w usg powiększona śledziona. Na hematologii zrobili cytometrię przepływową (z krwi) która jednoznacznie potwierdziła pbl. U męża nie było konieczności badania szpiku. Jaki masz poziom WBC?
kochanie czy Was w bolały nogi przy białaczce ? Mąż ma już prawie 300 tys leukocytów od 2 nocy nie śpi bo tak bolą go nogi . W środę dopiero ma termin na szpital nie dało się wcześniej bo dopadł go covid i był w ciężkim stanie :( czy taki objaw jak te nogi pocenie się w nocy ( zmienia koszulkę czasem 4 razy ) ma już bardzo wydęty brzuch:( myślicie że chemia to ogarnie
Aniawajs napisał:kochani czy Was bolały nogi przy białaczce ? Mąż ma już prawie 300 tys leukocytów od 2 nocy nie śpi bo tak bolą go nogi . W środę dopiero ma termin na szpital nie dało się wcześniej bo dopadł go covid i był w ciężkim stanie :( czy taki objaw jak te nogi pocenie się w nocy ( zmienia koszulkę czasem 4 razy ) ma już bardzo wydęty brzuch:( myślicie że chemia to ogarnie