Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Wiki ja tez miałam w ciąży kolki nerkowe obustronne ,to okropny ból nikomu go nie życzę. Ja myślałam,że poronię dziecko. Mogę Ci podpowiedzieć tylko byś dużo piła wody to pomaga również na zatwardzenia :) Zuska trzymaj się kochana i namawiaj mamę na leczenie w końcu zawsze należy walczyć. Pozdrawiam cieplutko wszystkie laseczki Ali.
-
Witam ponownie,
odebrałam wyniki badań histo-pat mojej mamy i nadal niewiele wiem. To że są nacieki i że guz wykracza poza szyjkę macicy było już napisane w karcie wypisu ze szpitala, a tu na wynikach info o jakichś nabłonkach tylko, ale to mi nic nie mówi. Dziś rano miałam zawieść mamę na konsultację do profesora ginekologa onkologa ale mama czuła się tak tragicznie, że nie było mowy o wyjściu z domu. Od dawna ma straszne duszności i po badaniach stwierdzono POHP, taki zespół chorób płuc...jakby nowotwór złośliwy to było za mało:(...Myślałam, że lekarz powie nam dziś coś więcej, a tak musimy czekać aż do 10 lipca bo takie były terminy. No i to kolejny miesiąc bez podjęcia terapii. A mama nadal zrezygnowana, mówi, że w ogóle się zastanawia czy jest sens podejmować leczenie, że przecież może się nie zgodzić na terapię. Trzymam mocno kciuki za Was wszystkich, życzę Wam dużo wytrwałości i siły.
-
Nie wiem jak reszta dziewczyn,no u mnie co raz pod górkę,w niedziele wieczorem trafiłam do szpitala z kolką nerkową,okazało się że mam na lewej nerce kamień,miałam straszne bóle myślałam że zacznę rodzić w 30tc,za cała noc 4 kroplówki i 6 zastrzyków do tego wymioty też przez całą noc,aż o 6 rano wszystko ucichło.Teraz już jestem w domku biorę leki i jestem cała obolała:-(((
-
Czyżby wszystkie ozdrowiały,że taka tu cisza ;)?
-
-
no to SUPER-Migrenka cieszę się razem z Tobą :))
-
Mam wynik :)))
Linie cięć operacyjnych przechodzą przez prawidłową śluzówkę. Pobrali 18mm x 15mm z czego zmiana 4mm x 6mm.
Jestem czysta :)) Wizyta 2.09.
-
Alizjana dziękuję :) Jadę rano w poniedziałek!
-
Migrenka32 trzymam kciuki aby i Twoje wyniki były dobre ;)
-
Alizjana Gratuluję :)) Ja mam wyniki do odebrania od wtorku juz, ale jeszcze nie pojechalam.