Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • Kochane moje życzę Nam wszystkim w tym Nowym Roku duuuuuuuuuuuuuużo zdrowia a reszta sama przyjdzie :)
  • Hejka :) Najlepszego w nowym roku dziewczyny :) Oj Olcia ja duzo nie wypilam zmieszalam piwo z wodka hmm nie pamietam jak dotarlam do domu...scielo mnie niezle z nog hehe ale dzis bylo wporzadku nawet kaca nie mialam :) dzis z moim dziadem siedze i sacze drinka nie mysle o problemach...trzeba sie odprezyc.
  • I jak Kobietki spedzilyscie Sylwestra? Ja w domku, z rodzina, bezalkoholowo. Imprezke trzeba bylo odwolac bo ani pic ani tanczyc nie moglam <3 ale za rok na pewno bedzie balanga- musi byc haha B)
  • 9 lat temu
    Witam w 2016roku. Obyśmy były zdrowe i nasze wyniki na które tak zawsze długo czekamy będą tylko i wyłącznie bardzo dobre. Oby ten obecny 2016rok był szczęśliwy i pomyślny w życiu osobistym i zawodowym.
  • Kobietki witajcie w nowym roku :) Wszystkiego najlepszego, przede wszystkim duuuuuuzo zdrowia :) pomyslnosci, wytrwalosci w dazeniu do wyznaczonych celow, duzo milosci, cierpliwosci i wszystkiego co Sobie tylko wymarzycie :* :* <3 <3 <3 <3 <3
  • Kochane wszystkiego dobrego ZDROWIA i tego co do szczescia wam potrzebne :)
  • Drogie Panie!!! W nadchodzacym Nowym Roku zycze Wam zdrowia, szczescia, pogody ducha, wytrwalosci w noworocznych postanowieniach, i ogromu sily by wyjsc na przeciw chorobie. <3wszystkiego dobrego Kobietki kochane.!!! <3
  • Witam kochane :) Emilka dobrze ze masz juz to za soba teraz powolutku wracaj do pelni sil :) Paula bedzie dobrze musi byc :) Dzis sylwester koniec starego roku miejmy nadzieje ze i problemow...chodz dla mnie ten rok byl rozny jedne problemy sie skonczyly drugie zaczely inne trwaja...milosc znaleziona mam nadzieje ze to ta jedyna i prawdziwa taka jakiej szukalam...z nowym rokiem zajme sie bylym partnerem musze ustawic go do pionu zeby wiedzial ze nie mozna mi wejsc na glowe...chce byc lepsza mama dac z siebie wszystko pomimo stresu i nerwow...troszke sie rozczulilam ale taka jestem...Dziewczyny Zycze wam w nowym roku duzo wytrwalosci duzo sily i przede wszystkim duzo Zdrowia pociechy z Dzieciaczkow mezow/partnerow...lepszego jutra i oczywiscie spelnienia marzen :) ufff troszke sie rozpisalam :)
  • 9 lat temu
    Kochane dziewczyny dla uspokojenia napiszę kilka informacji przez które przeszłam ja i może to której z Was w czymś pomoże choć każda może przejść przez to inaczej, ciężej albo lepiej. To też zależy od wieku i ogólnego zdrowia, pewnie nie bez znaczenia jest sam szpital i podejście lekarzy; - biopsja i 4 wycinki; przyszłam do szpitala i na drugą dobę wyszłam/zabieg w znieczuleniu ogólnym, z rana na obchodzie wyjęcie tamponu, małe plamienie - konizacja na bloku operacyjnym; w szpitalu 2 doby. Wszystko ok, jedynie plamienie, samopoczucie bdb.Za pozwoleniem lekarza po 4 dniach pojechałam na wakacje przy czym zakaz kąpieli i forsownych wycieczek - operacja radykalna, ciężka; wyjście do domu po 7 dobach w domku. ;) Oczywiście kolposkopia to w zasadzie zwyczajne badanie, mało przyjemne ale bezpolesne. <3 <3 <3 <3 <3
  • 9 lat temu
    Emilka1 a kogoś mi tu brakowało ostatnio na forum.... Bardzo się cieszę,że jesteś już po wszystkim.Teraz zdrowiej, dochodź do siebie. Pamiętaj żebyś nic nie dźwigała, nie podnosiła. Za jakiś czas zacznij chodzić na spacery, nie długie i nie forsowne. To ważne, żebyś za jakiś czas wszystko powolutku "rozchodziła". Cieszę się, że już jesteś z powrotem.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat