Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Oj Kaa musi być dobrze. Ja cały czas leżę. Dla mnie ta konizacja okazała się jednak obciążeniem organizmu, może nie sama konizacja co narkoza. Boli mnie lewa strona brzucha, lewa pierś- te bóle występują praktycznie nieprzerwanie od kilku miesiecy ale teraz się nasilają, boli pacha też lewa i mostek- mostek to pewnie od przenoszenia bo boli tylko przy dotyku
Ja to jestem jakaś delikutasna. Kaa daj znać co Ci babki napisały, co oznacza wynik.
Aniaaa30 lekarz może zlecić wykonanie badania ale nie wiem czy to oby troszkę nie za wcześnie, czy przez to ze dopiero skończyłas brać globulki wynik nie wyjdzie fałszywy, ale to powie Ci już lekarz. Pozdrawiam <3 <3
-
Sawa78 seks poprawia samopoczucie, ja od pewnego czasu powoli,powoli bo stęsknieni byliśmy okrutnie. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
-
Hej,hej
Ja mam dzisiaj wizytę u mojej gin :) Posłucham serduszka Antosia,pooglądam Go... Ciekawa jestem jak tam moja infekcja?.Wczoraj na noc zaaplikowałam ostatnią tabletkę. Nie wiem czy gin powinna zlecić badanie moczu po przebytej infekcji,po stosowaniu globulek,aby sprawdzić czy jest już w porządku? Infekcja była bezoobjawowa,bo nic nie piekło,nie szczypał,żadnego brzydkiego zapachu nie było..więc dobrze,że miałam tą konsultację u onkolog,która zobaczyła,że wydzielina nie taka i zapisała mi te tabletki..
-
Olenka88 odebrałam wyniki, co prawda myślałam,że przeczytam "bardzo dobry,idealny,do kontroli za 3miesiące" a tu tak nie do końca.Mam nasiloną metaplazję i kilka innych informacji.Najważniejsze dla mnie to, że nie stwierdzono procesu złośliwego. Teraz właśnie online konsultuję je z babkami które miały przede mną podobną albo taką samą operację/ Wy się nie obawiajcie - będzie dobrze :D
-
-
Witam Kobietki kochane. Sawa78 dziękuję za kawkę. Pychaaa.daj znać co tam powie doktorek ale cos mi się zdaje ze nic szczególnego no bo wyniki teraz najważniejsze. Ja czekam równo z Tobą. Też się boje. Jak dzwoni telefon to serce bije aż w gardle. Masakra. Miłego dnia moje Panie. <3 <3
-
Witam
jak tam kobietki ?
Zapraszam na poranną kawke :)
U mnie straszne zmiany nastroju ,pewnie seks by mi go poprawil a tu zakaz :/
Dziś wizyta kontrolna u mojego doktorka.
no i jeszcze 11 dni.....
-
Witam
jak tam kobietki ?
Zapraszam na poranną kawke :)
U mnie straszne zmiany nastroju ,pewnie seks by mi go poprawil a tu zakaz :/
Dziś wizyta kontrolna u mojego doktorka.
no i jeszcze 11 dni.....
-
Basiap3001 Ty Basiu jesteś jak przedwojenny materiał, twarda i dzielna. Mnie nie bolało nic a nic ale miałam narkozę za każdym razem. Dlatego być może całego leczenia źle nie wspominam, mimo wszystko. Trzymaj się Basiu !
-
Dziewczyny to na to wychodzi, ze tylko mnie wycinki nie bolaly?? Nawet bez znieczulenie...czulam tylko delikatnie uszczypniecia a jak brali chyba z macicy to taki jak na miesiaczke, ale Ja to w ogole widocznie hard kobita jestem ;) na porod dziewczyny pojechalam z 9 cm rozwarciem... I podkreslam ze dla meza kazalam siedziec o 3 w nocy ze mna w samochodzie pod szpitalem 1,5 godz. Bo stwierdzilam ze jeszcze to nie to i stwierdza ze panikuje :) jakbym jeszcze 30 minut poczekala to chyba bym w windzie urodzilam ;)
Co do zlej cytologii to ascus mialam juz w ciazy, po porodzie cyto tez zle wyszla i odrazu dostalam skierowanie na kolpo z wycinkami