Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
karo_2016 ja miałam kilka swoich ale w szpitalu zawsze leży jakaś lignina itp. dlatego jeśli nawet zapomnisz to dramatu nie będzie :)
-
Witam was wszystkie
Joasia81 dostałam dzisiaj odpowiedź zBIO tak jak pisałaś odpisali dzisiaj. Na razie nie ma niepokojących objawów więc mam się zastosować do zaleceń.systematyczne kontrole.
Joasiu pisałaś, że gdzieś wyczytałaś, że formy przetrwała hpv16 mogą się cofnąć ale ja nigdzie tego nie znalazłam :(
Agnieszka76 tak jak napisałam wyżej i jest tak jak Ty mi mówiłaś, dziękuję za wskazówki
-
Odezwę się ze szpitala,a co z podpaskami-brać?
-
karo_2016 czyli jest tak jak chciałaś i bardzo dobrze, szybciej będziesz miała to za sobą. Posłuchaj mnie Kochana ja z racji mojego domowego życia i tzw. służbowego też wszystko wolałam i wolę robić sama ale na pewien czas musisz dać sobie "na wstrzymanie". Musisz przystopować ze sportem i kropka. Masz cel a jest nim udana rekonwalescencja po operacji i dobre wyniki. Daj znać jak będziesz mogła ze szpitala. Powodzenia <3
-
Zostałam dopuszczona do jutrzejszego operacji :D wirus oczywiście trzyma pomimo walki katar tylko lekko odpuszcza. Mam pytanie czy wziąć podpaski do szpitala?paznokcie ponalowalam odżywka także będą widoczne :D .Przed chwilą zrobilam ostatni trening :( kolejny pewnie za mc ehhh. Będę musiała jakoś przestawić swoje życie z mega aktywności na regenerację. Nie jestem przyzwyczajona do pomocy,wszystko robię sama. Dzisiaj ostatnie zakupy i porządki hihi.
-
Dziewczyny u mnie po konizacji cin 2 przez 3 lata wychodziła dobra cytologia i nagle bum rak gruczołowy. Wydaje mi się, że to kwestia pobierania cytologii....
-
dona77 cytologie 3 miałam jak byłam w ciąży 2010 i wtedy lekarz kazał mi zrobi test na HPV i kolposkopie po urodzeniu córki aż do tego roku cytoligia był 2 od sierpnia się tak posypało
-
Hej Magda! No ja właśnie czekam na konizacje w styczniu będę miała w sumie taki sam powód jak Ty i HPV i dysplazja dużego stopnia. Nie martw się teraz już jak jesteś po operacji pozostaje czekać na wynik czy wycieli Ci całą zmianę a pewnie tak było.
Trzymam kciuki. <3 ostatnio ktoś mi powiedział ze zamartwianiem się wyniku już nie zmienię bo chora już jestem i teraz tylko czekać na to jak bardzo i czy jednym ciachnieciem się z tym uporaja tak ze myśl pozytywnie :D
-
Witaj Magda 1980.
No właśnie to jest dziwne badamy się i potem takie wyniki. U Ciebie po poł roku takie zmiany?????szok
Ale pisałaś, że wczesniej miałaś 3
Czy wtedy tez robiłaś test na hpv?
Teraz jak pisałaś to typ 16 ale test robiłaś zwykly hpv czy mrna na infekcję przetrwałą
-
Jeszcze dodam że wirusa hpv mam już od 7 lat. Nie wiem czy to problem psychiczny ale mam tak ogromne bóle krzyżowe jak przy porodzie.