Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
-
Kaa wypoczywaj, baw się dobrze. Dużo zdrówka życzę i Wesołych świat ?
-
Kaa życzę dużo zdrówka w tym i nadchodzącym roku wypoczywaj kochana ile tylko się da <3 <3 <3
-
Kaa cudownej podróży <3 <3 <3 i wymarzonych świąt <3 <3 <3
-
Kaa baw się dobrze kochana, odpoczywaj ile wlezie i podziwiaj widoki :) Wesolutkich Świąt :)
-
Kochane od jutra mnie nie będzie, jadę daleko daleko i w pięknych okolicznościach przyrody spędzę nadchodzące Święta.
"Marzenia się spełniają tylko mocno mocno mocno w nie wierz .."
Chciałabym wszystkim Wam życzyć zdrowych i wspaniałych Świąt, jeśli my będziemy zdrowe to i nasi najbliżsi będą spokojni <3
Jak tylko wrócę w ostatnich dniach roku to chciałabym odczytać wyłącznie dobre wieści od każdej z Was <3 <3 <3 <3 <3 Ściskam Was bardzo bardzo mocno.
-
Dziewczyny udało mi się dodzwonic i od razu wsiadam w samochód mam wyniki i chyba dobrze rozpoznanie histopatologiczne: stozek pokryty nablonkiem paraepidermalnym z dysplazja średniego i dużego stopnia z tapetowanie gruczołów cin2 cin3 hsil. Granica cięcia przebiega przez prawidlową sluzówke. I to tyle. Zalecenie kontrola cytologiczna. Jutro jadę się zapisać
-
Magda_1980 w moim szpitalu jest tzw.przychodnia onkologiczna czynna dzień w dzień ale w wybranych godzinach, jest tam dyżurna pielęgniarka i przychodzi z wynikami histop.lekarz z oddziału. Jeśli jest pacjentka w gabinecie to telefon może sobie dzwonić... Rozumiem zniecierpliwienie bo sama przez to przechodziłam i to nie raz, nie dwa. Jeśli masz termin na odbiór wyników na ten tydzień to jedź bo niepewność rodzi stres i ciągłe zamartwianie się. Rób to co uważasz za stosowne żebyś w święta się nie martwiła ;)
-
Magda_1980 w moim szpitalu jest tzw.przychodnia onkologiczna czynna dzień w dzień ale w wybranych godzinach, jest tam dyżurna pielęgniarka i przychodzi z wynikami histop.lekarz z oddziału. Jeśli jest pacjentka w gabinecie to telefon może sobie dzwonić... Rozumiem zniecierpliwienie bo sama przez to przechodziłam i to nie raz, nie dwa. Jeśli masz termin na odbiór wyników na ten tydzień to jedź bo niepewność rodzi stres i ciągłe zamartwianie się. Rób to co uważasz za stosowne żebyś w święta się nie martwiła ;)
-
Magda1980 próbuj kochana do 18:05 nawet!
Może w końcu będzie sygnał połączenia no szpital jakby nie patrzeć. Dzwoń trzymam kciuki