Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10918 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Karo2016 jeżeli lekarz tak powiedział to on ma rację HURA kolejny dobry wynik <3 <3 <3 Dzisiaj nasza Karo świętuje <3 Na pewno dziewczynki pomogą rozszyfrować ci te 0,3cm ale lekarz to lekarz, jego słowo jest ważne. Można puszczać kciuki Dzielna Karo2016 chyba najdłużej czekałaś na wyniki, ale opłaciło się, zresztą my wszystkie byłyśmy pewne Twojego dobrego wyniku <3 Prawda dziewczynki?
  • 8 lat temu
    Kochane jesteście. Dziękuję za trzymanie kciuków <3 <3 jestem czysta tak powiedział lekarz,ale tak czytam wynik -...na powierzchni tarczy widoczny nagłówek z cechami neoplazji srodnablonkowej dużego stopnia CIN2/HSIL na odcinkach o łącznej długości ok 1.1 cm. Najmniejsza odległość nablonka z cechami neoplazji od linii cięcia ok. 0.3 cm ehhh nie potrafię zinterpretować tego. Może pomożecie :D <3
  • 8 lat temu
    Postanowiłam się napić .Zadzwoniłam na "farta" do lekarza o wyniki. Niestety nie ma ich jeszcze:-/ Pomyślałam ,że już tam leżą ale skoro nie dzwonia to znaczy ,ze wszystko gra. Ale ich nie ma :/ Czytam sobie wasze posty i sie zastanawiam jak wyglądacie jak żyjecie ile macie lat. i co tm u Was słychać. Pzecież ktos te posty pisze .Jakas kobieta, matka, narzeczona,żona.Przecież kos tm siedzi ,żyje sobie i rozmawia z nami.Mam metlik w głowie wszystko sie posypało . W dniu kiedy dowiedzialam sie o wynikach straciilam pracę . Sama ja rzuciłam w amoku i nerwach. Wszystko do dupy.
  • 8 lat temu
    Postanowiłam się napić .Zadzwoniłam na "farta" do lekarza o wyniki. Niestety nie ma ich jeszcze:-/ Pomyślałam ,że już tam leżą ale skoro nie dzwonia to znaczy ,ze wszystko gra. Ale ich nie ma :/ Czytam sobie wasze posty i sie zastanawiam jak wyglądacie jak żyjecie ile macie lat. i co tm u Was słychać. Pzecież ktos te posty pisze .Jakas kobieta, matka, narzeczona,żona.Przecież kos tm siedzi ,żyje sobie i rozmawia z nami.Mam metlik w głowie wszystko sie posypało . W dniu kiedy dowiedzialam sie o wynikach straciilam pracę . Sama ja rzuciłam w amoku i nerwach. Wszystko do dupy.
  • 8 lat temu
  • 8 lat temu
    Karo2016 kciuki masz gwarantowane, daj nam znać :) Joasia81 podziwiam,że miałaś ochotę wrócić do nauki, o Twoje wyniki prymusko jestem spokojna, stypendium masz gwarantowane :D Tasza27 jesteśmy w stałym kontakcie, teraz nabieraj sił przed kolejną chemią, z biopsją sobie poradzisz <3 <3 <3 Pozdrawiam wszystkie babki <3 <3 :)
  • 8 lat temu
    Witajcie Dziewczyny. Dona77 ja sesji nie mam ale zakuwam do prawka także jak kciuki będą potrzebne to dam znac <3 <3 Karo2016 Joasia81 trzymam kciuki za Was bardzo bardzo mocno. Tasza27 Kochana jeszcze trochę i będzie po wszystkim. Zobacz balas się pierwszej chemii a tu już kolejna.... Za jakiś czas będziesz tylko wspominała swoją ciężką walkę z niemiłym przeciwnikiem. <3 <3 <3 Agniesiu dziękuję za link, miło się czyta dziewczyny, które po konizacji donosiły ciążę, jedna bliźniaki do 35 tygodnia, haha i to nie że szyjka jej puściła tylko dlatego że wody odeszły. Wszystko to napawa optymizmem. Miłego dnia Kochane. <3 <3
  • 8 lat temu
    Karo!! Trzymam kciuki! <3
  • 8 lat temu
    Hej dziewczyny <3 Karo2016 trzymam kciuki za dobre wyniki ;) Joasia81 kochana trzymam kciuki za sesję, na bank będą same 5 ;) <3 Ja 30 idę do szpitala na tą moją nieszczęsną biopsję pod narkozą. A póki co w przyszłym tyg kolejna dawka chemii.. Miłego wieczorku kochane <3
  • 8 lat temu
    Dziewczynki moje kochane czacha mi dymi ;) ale jeszcze jutro zakuwam i sobota niedziela egzaminy i fajrant :) to wtrące się co nieco do rozmowy. A tymczasem ściskam Was wszystkie kochane <3 <3 <3

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat