Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10918 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Dla wszystkich nas życzenia pomyslnych wyników :)
  • 8 lat temu
    Taszko kochana trzymam kciuki mocno i jestem z Tobą. <3 <3 <3 Jesteś dzielna i pokonasz wszystkie trudy. Trzymaj się kochana <3 Ka ;) <3
  • 8 lat temu
    Joasia81 jesteś wielka Kobieto, podziwiam Ciebie szczerze, że Tobie w ogóle chciało się wrócić do studiowania ;) Tasza27 za tydzień w poniedziałek ma zaplanowaną biopsję a wcześniej znowu ma chemię, trzymajmy mocno za tę dziewczynę kciuki bo jest waleczna ale już tym wszystkim zmęczona, trudno Jej się w ogóle dziwić :/ <3 <3 <3 <3 <3 <3 Ściskam mocno obecne tu dzielne Kobiety i co by nie mówić to ten styczeń jakoś nam wszystkim pozytywnie mija :) :) :) :) oby tak dalej, oby tak dalej <3
  • 8 lat temu
    Moje kochane oczywiście piąteczka ;) jak na mnie przystało :) Karo cieszę się razem z Tobą , nie potrafię zinterpretować. Ściskam <3 White lavender buziaki <3 Ka, Agniesia, Oleńka i wszystkie dziewczynki buziaki dla Was <3 <3 <3 Agrafka ja też zastanawiałam się jak wspaniale było by się spotkać razem. Tyle tematów. Każda z nas przeszła swoje i tak naprawdę rozumiemy się bez słów. Od mojej diagnozy raka nie rozstaje się z tym forum nawet na jeden dzień bo tęsknię za moimi dziewczynkami. Ściskam wszystkie i buziaki <3 <3 <3 <3 <3
  • 8 lat temu
    Karo, świetne wiadomości! Teraz kolej na Tasze... :)
  • 8 lat temu
    Wlasnie wrocilam z randki z moim ukochanym czytam czytam a tu taka wrzawa!!! Karo gratulacje!!! Oby te dobre wiesci przeszly tez do mnie dziewczyny teraz przekazcie mi wszystkie dobre fluidy!!!! Potrzebuje waszych kciukow!!! <3 Agraffka nie martw sie na razie w sumie jeszcze nic nie wiemy co to z Toba będzie a będzie dobrze!!! Powiem tylko ze doskonale wiem co teraz czujesz to ile ja lez wylalam nie raz to wiem tylko ja i moja poduszka jiz tu kiedys pisalam ze patrzylam na mojego synka jak spal i ryczalam bo tak sie boje ze cos bedzie z wynikami nie tak.. takze kochana uwierz mi wiem co masz w glowie teraz! <3 Joasia Ty kujonie kochany!!! <3 <3 <3 Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny moje dzielne!!!!
  • 8 lat temu
    Dziękuję kochane moje <3 <3 <3 jutro ostatni egzamin z tych kutych ;) stara już jestem, ale teraz przyszedł dopiero mój czas. Jestem kujonem w mojej grupie, a to miła odmiana do czasów młodości. Trzymajcie się mocno moje kobietki i serduszka dla was <3 <3 <3
  • 8 lat temu
    karo_2016 uknułam już dawno taki plan, że jak wyniki idą i idą całe tygodnie to nie są złe i dlatego nikomu się nie pali, żeby je przekazać komu trzeba :) i tak jak napisała Oleńka88 wycięli co trzeba, ciesz się bo masz z czego <3 <3 agrafka portal jest anonimowy ale wszystkie jak tu jesteśmy mamy jedną cechę wspólną :) Wszystkie na maksa chcemy być zdrowe bo mamy dla kogo, mamy chłopaków, narzeczonych, mężów, mamy dzieci, pracę taką albo inną, mamy hobby i wszystkie olbrzymią chęć do życia.A wiek ??? Ważne na ile się czujemy ;) ;) :D ;) Udanego weekendu <3
  • 8 lat temu
    Olenka88 dziękuję serdecznie bo lekarz mruk mi się trafil. Wyniki były już gotowe 28grudnia 2026 r. Długa drogę przeszły...3 tygodnie czekały w szufladzie.
  • 8 lat temu
    Karo2016 gratuluję. Te 3 mam to margines zdrowej tkanki czyli że linia cięcia była czysta i wycięli wszystko co trzeba. Pozdrawiam cieplutko <3 <3

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat