Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Tak też bywa. U mnie po konizacji stwierdzili , że ok. Finalnie okazało się , że rak czaił się dalej i nikt nie zauważył. Dobrze , że u Ciebie było to do rozpoznania.
-
Drugi raz elektrokonizacja ale bede miala "dociety" wiekszy obszar zeby juz byly granice ciecia czyste. Usluszalam ze po prostu zmiany musialy byc bardziej rozlegle nic bylo to widoczne stad tez wycieli za malo za pierwszym razem. Ja uciekam na kolacje walentynkowa a wy dziewczyny trzymajcie sie cieplo <3
-
Gratuluję white :) super wieści. Iwantmagicx czas szybko leci i też będą dobre wieści.
Myślę o Taszy , jak to czytasz kochana to napisz czy już więcej wiesz. Dla mnie walentynki to zwykły dzień, nie obchodzę jakoś szczególnie, ale przesyłam serduszka dla Was <3 <3 <3
-
Dziewczynki a ja dziś uslyszalam piekne 3 slowa: "jest pani zdrowa" :D
Za pol roku cytologia chyba ze by cos mnie niepokoilo. Oczywscie gdzieś z tylu glowy boje sie ze wroci ze cos tam ale na razie chce sie cieszyc <3
Iwantmagicx to teraz beda Ci robić chrurgiczna czy jak?
Chcialabym zebysmy wszystkie mogly napisac tytaj to co ja dzis <3
-
Ja juz po walentynkowej randce z ordynatorem i generalnie wynik taki jak sie spodziewałam czyli nie wycieli wszystkiego. 13 marca znow mnie klada na oddzial i bede miala druga konizacje :)
-
Dzięki kochana, dam znać jak się dowiem czegoś :)
-
Przykro mi to czytać ;( jednak nie poddawaj się bo jest o co walczyć!!!! Wygrasz tą walkę, wiem to i trzymam za Ciebie kochana kciuki. Ściskam Cię Tasza <3 <3 bądź dzielna <3 <3 <3
-
Tasza <3 w koncu wyjdzie słoneczko <3
-
Tasza, przykro mi, że cię to spotkało. Ale nie poddawaj się. Wiem, że na pewno jest Ci cholernie ciężko. Ale masz nasze wsparcie. Niektóre dziewczyny tutaj też to przechodziły i na pewno służą radą. Wszystko będzie dobrze, jestem pewna. Wysyłam Ci dużo dobrej energii i cały czas będę trzymać kciuki! <3 <3 <3
-
Hej dziewczyny, trzymam za Was wszystkie kciuki, żeby było ok <3
Ja niestety chyba nigdy nie dołączę do grona tych z dobrymi wieściami... U mnie po biopsji wykryli komórki rakowe w węźle który wycięli... W środę chemia i 13 marca pet scan... Po nim maja zadecydować co dalej, czy jest szansa na radioterapię czy kolejna chemia z innymi lekami... Mam dość, przestaję mieć już chęci do walki...