Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
a jeszcze stwierdzony hpv16
-
Witam.Od początku w styczniu wynik cytologi
-nieprawidłowe komórki nablonkowe
-komórki nabłonka wielowarstwowego płaskiego
-zmiana śródnabłonkowa dużego stopnia(HSIL) w tym dysplazja średniego i duzego stopnia CIS/CIN2/CIN3
w kolposkopi wyszedł na koncu tarczy dziwny góz.
w lutym biopsja +łyzeczkowanie macicy
_ Odwarstwione ,luzno lezące fragmenty normotypowego nabłonka wielowarstwowego oraz nieliczne fragmentynabłonka wielowarstwowego płaskiego w całości objęte neoplazją śródnabłonkową do duzego stopnia.Brak elementówpodścieliska i pełnych przekrojów przez nabłonek wielowarstwowy płaski.Ponadto fragmenty błony śluzowej.
W marcu była amputacja szyjki metoda Stumdorfa.
ognisko dysplazji sredniego st cin2 margines do kanalu szyjki macicy 1,5 cm.
ognisko dysplazji sredniego st cin2 obecny na linii ciecia od strony kanału szujki macicy.
-
Ja miałam diagnozę nowotworu złośliwego in situ. Wycięto macicę ale węzły i jajniki zostaly. Ruszyli tylko macicę, jajowody, mankiet pochwy. Wcześniej przy cin 2 miałam tylko konizacje.
-
Mika nadgorliwy ten twój lekarz. Mi nawet przy nowotworze nie założyli karty dilo...
-
we wtorek idę do lekarza , w czwartek mam byc u onkologa i jeszcze mam konsultacje z Profesorem ,który robił amputacje.Generalnie jestem załamana.
-
Nie wiem jak Wy,ale mi po amputacji odrazu załozyli karte dilo. na wynikach mam napisane dysplazja sredniego stopnia cin2.
-
Profesor mi powiedział ,że jak na granicy cos znajdzie to wycina.
-
Wszystkim Zdrowych i spokojnych świąt życzę.
Dawno mnie nie było , czekałam na wyniki amputacji :( i na granicy cięc jest cin2 :(
i juz prawie na 100% żegnam się z macicą i węzłami.:( Sorki,ze nie pisalam ,ale musze sobie to spokojnie w głowie ułozyc.
Pozdrawiam
-
Drogie Dziewczyny! Zdrowych, spokojnych i pozytywnych w myślach Świąt Wielkanocnych !
Podczytywałam cały czas. Trzymałam i trzymam za wszystkie!
Dziękuję za moc - jestem z córką od piątku poza szpitalem. Narazie wszystko dobrze.
-
Zdrowych, spokojnych, rodzinnych i Wesołych Świąt Wielkanocnych kobietki <3