Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • Tasza <3 <3 <3 miło Cię przeczytać ;) Jak kochana dajesz radę?
  • 8 lat temu
    tasza27 siebie też dopisz do nas bo dla mnie Ty jesteś bardzo waleczną młodą kobietą która pomimo wielu przeciwności pokazuje dzień po dniu, że to co jeszcze wczoraj było beznadziejne dziś już tak nie wygląda a wręcz pojawia się nagle nadzieja na lepsze dziś i jutro i pojutrze i tak dalej i tak dalej <3 <3 <3 Ostatnio nas tu trochę przybyło a więc pewnie najbliższy tydzień to czas zabiegów i wyników TRZYMAM ZA WSZYSTKIE KCIUKI <3
  • Dziewczyny słuchajcie naszych anielic kaa, Aga, Joasia <3 i wiele innych przeszły lub w trakcie walki z tym dziadem. Trzeba być silnym i się nie poddawać!! Mimo wielu burz i ciężkich chwil w życiu w końcu wyjdzie słońce!! Wiem, że jest ciężko, czasem sytuacja po prostu przerasta i wydaje się, że wszystko dzieje się w jednym czasie... Ale musi być dobrze, nie ma innej opcji!! ostatnio za często się nie odzywam, ale czytam i jestem na bieżąco ;) buziaki dla wszystkich dzielnych <3
  • Agnieszko Masz racje,tylko ja mam wrazenie jakbym w tym dołku siedziała wieki ;( Wiem,ze uzalanie sie nad swoim losem to zły pomysł... Mam nadzieje,ze i dla mnie zaswieci słońce i na to czekam.Kochane,dalszej siły do walki,bo motywacji nam napewno nie brakuje. ;)
  • 8 lat temu
    Cześć dziewczyny, 4 dni temu mój świat się zawalił, gdy odbierając kontrolnie zrobiona cytologie, na wyniku było napisane Asc-h, komórki nabłonka wielowarstwowego płaskiego dojrzewają prawidłowo i wśród nich nieliczne komórki z cechami atypi (możliwy HSIL). Grupa III Zaczeło się wertowanie internetu i moja mina coraz bardziej rzedła. Czekanie 2 dni na wizytę do ginekologa to był koszmar. Nie spałam, nie jadłam, nie byłam w stanie pracować. Trafiłam na wasze forum i zamiast pracować czytałam Wasze historię kilka miesięcy wsrecz. I mimo że was nie znam, podczas tych kilku dni bardzo się z wami zrzyłam, stałyście mi się bliskie i byłam ciekawa co u was, jak wyniki, jak walka. Mimo że wciąż mam stany od pozytywnego myślenia po bardzo pesymistyczne muszę Wam powiedzieć że robicie fantastyczną robotę! Podziwiam jak po raz kolejny cierpliwie opowiadacie swoją historię i uspokajacie kolejne dziewczyny. Dzięki Wam wzrosła moja świadomość tej choroby o której wcześniej nie miałam pojęcia. I choć jestem przerażona dajecie niesamowitą siłę. Pozdrawiam was wszystkie bardzo gorąco.
  • Kaa Brat męża,w wieku 33lat zawał,chwile po zator i juz go nie ma z nami.Nie miał tyle szczescia.To przykre ze ludzie u ktorych znajdujemy dobre słowo,bezgranicznie im ufamy odchodza nagle..Moj tatus pojechał do pracy,niestety juz z niej nie wrocil.Mial tylko 47lat,zginal w pozarze zakladu gdzie pracował od 2 dni. ;( Swiat jest niesprawiedliwy,nie tak mialo byc...moja 18 letnia corka tez miala urodzic sie zdrowa,niestety przekorny los chcial inaczej...ma chorobe genetyczna,jest po 21 operacjach. Ale nie wolno nam sie poddawac,mamy dla kogo byc silne.Trzymam mocno kciuki za wszystkie kobitki walczace,te ktore dopiero zaczynaja walke z gadem oraz te kontrolujace sie juz po wygranej walce. <3
  • 8 lat temu
    Dreama bycie z polecenia i świadomość, że w razie potrzeby ktoś mógłby szybko i konkretnie pomóc daje jednak spokój ducha. Wracając do mojego poprzedniego zwierzenia to ja w panice zaczęłam obdzwaniać znajomych czy ktoś zna kardiologów w szpitalu gdzie trafił mąż i znalazło się dwóch, pomogło to psychicznie. Ale facet ciut ponad 40letni, wysportowany i dbający o siebie i bez tego wzbudzał chęć pomocy <3 i zawał jednak mógł zdziwić więc bez tych znajomości pewnie byłoby podobnie. Chcę przez to powiedzieć, że jeśli ktoś nam oferuje pomoc to warto taką możliwość sobie zachować i z niej w razie konieczności skorzystać. W życiu przecież różnie bywa. A dla nas przyspieszony zabieg ten czy inny to bardzo ważne i skoro mamy taką służbę zdrowia, że trzeba terminy czasami wyprosić to już zupełnie inny temat. Dzisiaj Kochane dbajmy o siebie i pozwalajmy na to bliskim a będziemy silnie i ze wszystkim damy radę <3 <3 <3
  • Patka,Tobie rowniez dziękuję za wsparcie. Musi byc dobrze :D
  • Witaj Tosia ja również jestem z Tobą :) Całkiem niedawno to ja się zamartwiałam o siebie i byłam w rozpaczy . Dreama konizacja to nie koniec świata będzie dobrze ja jestem tuż po więc w razie czego pytaj ;) a tym że jesteś z polecenia wcale się nie przejmuj chodzi o dwoje zdrowie a to nie jest zwykły katar :) Kaa mimo że twoja historia jest smutna ze tyle wasza rodzina przeszła to jest piękna ze względu na miłość <3 Piękna rocznica. Gratulacje. Prawdziwa miłość potrafi wszystko przetrwać <3
  • 8 lat temu
    <3

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat