Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10918 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Zapisałam się na kolejną kontrolną cytologie ginekologiczna 6.06 12:10 :D jeżeli ta wyjdzie już poprawnie za pół roku zrobie jeszcze raz tylko LBC i wracam do badań co rok. Dziwne...nie martwie sie jakos tym razem... a zawsze się martwilam :/
  • 8 lat temu
    Karo_2016 super wiadomość <3 Pewnie skaczesz z radości :D Też bym skakała, więc świętuj bo masz co <3
  • 8 lat temu
    Karo super wieści :)
  • 8 lat temu
    Kaa,dziękuję i oczywiście kontrolę już będę miała we krwi :)
  • 8 lat temu
    Zagoiło :P
  • 8 lat temu
    Kaa ja to rozumiem i wiem ;) Ale napisałam że da się też pozbyć cin3 bez całkowitej amputacji :) Wiadomo przecież że decyzje podejmie lekarz oraz olamama ;) <3 A ja dziś byłam na kontroli i jest super wszystko się zagrało pięknie i można już współżyć oraz kąpać się w wannie. Cytologia mam mieć za 5 miesięcy oraz kolposkopie :) :) :) A z ciążą muszę poczekać do kontroli ;( Myślałam że może da się prędzej po wszystkich dawkach szczepień ale lepiej lekarz powiedział sprawdzić mieć napewno zielone światło i dopiero wtedy
  • 8 lat temu
    karo_2016 właśnie tego brakowało teraz, takich wiadomości pozytywnych !!! Pamiętaj o terminowych kolejnych wizytach lekarskich i ciesz się świetnym wynikiem <3 <3 Gratulacje :)
  • 8 lat temu
    Kochane,wczoraj oebralam wyniki cytologii-pierwszej po grudniowej konizacji. I grupa i nie ma śladów komórek rakotworczych. Za pół roku kolejna cytologia. Jestem szczęśliwa,bo bardzo się denerwowalam :D
  • 8 lat temu
    mi nawet proponowano usunięcie macicy z szyjką wtedy miałabym spokój, ale, że nie wiedziałam czy będę chciała jeszcze dzieci usunęli tylko szyjkę. jeżeli byłabym w wieku 35-40 na pewno na taką opcję bym się zgodziła. Lekarz dał mi wybór, niczego nie narzucił, miałam kilka opcji i posłuchałam swojej intuicji
  • 8 lat temu
    kaa nawet jak się usunie całą szyjkę można zajść w ciąże i ją donosić, osobiście pisalam z takimi dziewczynami :) jeżeli już ktoś ma dzieci warto myśleć nad radykalnym rozwiązaniem czyli amputacją całej szyjki, wtedy pewność, że zmiany usunięte w całości i możliwość posiadania dzieci w przyszłości. Nie ma się co stresować, że bez szyjki już nie urodzicie, ja nie mam szyjki i z optymizmem patrzę w przyszłość, jedna operacja i całośc usunięta, po co się stresować :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat