Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Kochane z całego serca polecam wędrówki piesze w górkach a zwłaszcza w tygodniu kiedy nie ma za dużo ludzi na szlakach a słońce i chłodniejszy wiaterek rozwieją wszystkie "czarne chmury" ;) Ja właśnie szczęśliwie mogłam sobie pozwolić na taki wypad i czuję się...bosko :)
jezyk321 dobrze,że się odezwałaś bo jakiś czas temu pojawiły się pytania o ciążę przy skróconej szyjce, mam nadzieję, że wszystko u Ciebie ok ?
Pozdrawiam wszystkie dzielne Kobietki <3 <3
-
Czesc Dziewczyny, z racji ciąży jestem na bieżąco:) HPV nie jest przeciwwskazaniem, dysplazja nie jest przeciwwskazaniem, konizacja nawet wysoka tez nie jest przeciwwskazaniem, chcąc nie chcąc wszystko jest sprawa indywidualna. W moim przypadku mam 30% szans na poród sn.
-
Poza tym to miałam tak w 1 ciąży :p w dniach spodziewanych miesiączek plamienia a dzidzia rosła
-
Może masz jakieś zaburzenia hormonalne? Zbadaj prolaktyne i progesteron np jak przy różnych plamieniach miałam niedomoge lutealna
-
Niby tak ale czasami lepiej nie ryzykować.
Dziewczyny miałyście kiedyś styczność z tabletkami anty VIBIN MINI?
Powiem tak ja w tym miesiącu nie doczekałam się okresu ale za to mam kolejne plamienie. Dostałam je rano kilka dni temu a od popołudnia zaczęłam jeść tabletki. Od wczoraj strasznie mnie mdli i delikatnie głowa boli i tak się zastanawiam czy to nie po tych tabletkach no i plamienie wciąż trwa :)
-
Anusia662 nie jest przeciwskazaniem, 80% musiałoby miec wtedy cesarki a ile nie wiem, że jest zarażonych. Konizacja nawet wysoka też nie wyklucza porodu naturalnego
-
Zania już dokładnie nie pamiętam jakie było jej uzasadnienie, pamiętam tylko tyle, że jakby się zdażyło, że kiedyś nie będę tutaj na miejscu i się okaże że wyprowadzę się do Hon Kongu ( czy jak to sie tam pisze:):):)) to żebym pamiętała, że tylko cesarka.
Chociaż czytałam gdzieś, że nawet samo hpv może być przeciwwskazaniem do porodu naturalnego ponieważ dziecko może się zarazić
-
A takie poza tym dziewczyny czy jest tutaj może któraś dziewczyna, która po amputacji szyjki zaszla w ciążę? <3
-
Emily oczywiście, że nie radzę pisze co ja bym zrobiła :) dla mnie cos takiego nie ma nic wspólnego z miłością, każdy ma swoje zdanie na ten temat, ja uważam że życie jest zbyt krótkie na takie rzeczy :) podziwiam, że wybaczyla ja bym nie była w stanie
-
Dzięki ka <3 uściski dla wszystkich kobietek <3