Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10918 odpowiedzi:
  • 6 lat temu

Aparat HIP HIP HUUUURRRAAAA

• 6 lat temu

Własnie dostalam wyniki i jest wszystko ok. Fragment wyciety z duzym zapasem ;) takze jestem przeszczesliwa ;)

• 6 lat temu

Agatta niestety wynikow nie ma. Obstawiam ze beda w piatek najwczesniej. 

Dziewczyny, a czy wy po zabiegu Leep mialyscie krwawienia? Ja nie wiem sama czy to juz miesiaczka przyszla przed czasem czy to normalne ze mam krwawienie jak przy okresie?

• 6 lat temu

Dziękuje Agnieszko. Ogólnie jestem bardzo pozytywnie i optymistycznie nastawiona. Jedyne co pozostanie już pewnie na zawsze to strach, czy hpv nie zaatakuje kiedyś innych obszarów :( i tego faktycznie się boję.

• 6 lat temu

Aparat, czy wyniki już są?? Trzymam mocno kciuki!!! 

Dziewczynki, właśnie ustalono mi termin operacji. 18 czerwca idę do szpitala a oper.19go Dociera do mnie, ze przede mną moja ostatnia miesiączka w moim zyciu. Tragedii z tego powodu nie ma i w sumie powinnam się cieszyć. Jednak nie ukrywam, ze to dziwne uczucie wręcz napawa smutkiem..

Hmm..

Trzymam kciuki za wszystkie zabiegi nadchodzące oraz Wasze wyniki. ☺️

• 6 lat temu

Kaa, Ty jesteś niesamowita. Kilka dni temu przeczytałam chyba z 250 str tego wątku. To były Twoje pierwsze tygodnie po operacji, jestem pełna podziwu dla Twojego optymizmu! Trzymam kciuki za Twoje wyniki i żeby zawsze już było dobrze 😊

Renia, Aparat mam nadzieję że u Was też będzie super. Nie gorzej niż przy wycinkach i oczywiście duuuuuzy margines zdrowej tkanki!!! Dawajcie znać.

Ja się trochę czuje jak bym miała chorobę dwubiegunowa, bo z jednej strony cieszę się że w wycinkach nie było komórek rakowych, a z drugiej oblewa mnie zimny pot na myśl, że histopatolog po konizacji będzie miał jeszcze kawał mięcha do przeszukania

Kate, ja w Wawie w Instytucie Onkologii. Na razie z terminami ok - Leep po 2 tyg od wyników wycinkow. Dużo czekania tylko przy wizytach, bo niby na godzinę zapisują, ale czekasz 3-4h. NFZ.

• 6 lat temu

Aparat LEEP miałam 18.02. 2019, wynik i konsultacje miałam 01.03 i granice i kanał czyste, a na kontroli byłam 25.03.2019 i juz dostałam zielone swiatło bo szyjka była wygojona. Myślałam, ze szybko pojdzie tak jak w pierwszej ciąży a tu nie miłe zaskoczenie. Szyjki troche jeszcze zostało, ale przy wznowie pewnie bedzie amputacja wiec nieco mi sie spieszy 😞

• 6 lat temu

Ja niestety nadal nie mam wyników po elektrokonizacji, a podobno miały być dzisiaj. Pewnie przez majówkę mają lekkie opóźnienia.

Sylwia - a po jakim czasie od zabiegu dostałaś zielone światło żeby się starać o ciążę? Ja przed zabiegiem starałam się 1,5 roku bezskutecznie i mam nadzieję, że nie bede musiała długo czekać żeby wznowić starania :)

• 6 lat temu

Czesc dziewczyny, jakis czas mnie nie było ale nadrobiłam lekturę😋 Zania1313 Gratulacje i nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę, bo u nas minął drugi cykl starań i dzisiaj dostałam okres. Jestem po badaniach hormonalnych bo nie moge tracic czasu i mam troche problemów więc czekam na wizytę u endokrynologa i gina. Dla przypomnienia jestem po 2 elektrokonizacjach przy czym ostatnia 18.02.2019 zakończyła sprawę. W czerwcu mam kontrolę u profesora w Warszawie i zaczynam się nieco denerwować, bo nadal nie ma ciąży a profesor zalecał nie zwlekać 😞 Dziewczyny trzymam za was kciuki! 

• 6 lat temu

Hej Aparat jak będziesz miała wyniki to daj nam znać odrazu🙂

Trzymam kciuki i pozdrawiam cieplutko

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat