Rak piersi

14 lat temu
Jestem po mastektomii dwa lata i nie mogę jeszcze dojść do równowagi ,nie mam żadnego wsparcia borykam się z nim sama ,czasami mam wszystkiego dosyć.Proszę o jakieś rady bo nie mam nawet z kim o tym porozmawiać .
3342 odpowiedzi:
  • Biopsja to nie wynik...Mammografia-wynik rak,usg też..2 biopsje celowane i na dwoje babka wróży..Amputacja guza,badanie ja wybudzona i za 3 godz amputacja piersi...Nie denerwuj sie..Ważne,że jestes już na tapecie..Poradzisz sobie..Nysl pozytywnie..Wyglad twarzy lekarza to nic nie mówi....Głowa do gory
  • 13 lat temu
    witam wczoraj miałam biopsie piesi i bardzo sie boje wyników bo lekarz jak ją wykonywał pod kontrola usg to był jakis dziwny nie chciał nic mówic całą noc przepłakałam boje sie bardzo nie myśle o niczym innym nie wiem jak ja pójdę po wyniki bo ja wiem ze to rak
  • 13 lat temu
    Czy ktoś wie coś na temat tomosyntezy piersi?
  • 13 lat temu
    bajka to tylko statystyki a faktycznie nikt Ci na to nie odpowie.
  • 13 lat temu
    Mam pytanie : Jak się przestanie brać te środki to po jakim czasie ryzyko spada do normalnego poziomu to znaczy takiego jakby sie ich nie brało?
  • 13 lat temu
    Według współczesnych epidemiologów zajmujących sie rakiem piersi ryzyko zachorowania na raka piersi wzrasta po 10 latach braniach doustnych środków antykoncepcyjnych.
  • 13 lat temu
    Brałam przez dłuższy czas Cilest-jestem po leczeniu,lekarka mi powiedziała że wiele kobiet zachorowało po tym leku na raka piersi.Tak jak Ty nie mogłam stosować nic innego a tabletki te brałam leczniczo.
  • 13 lat temu
    Witam. Moja mama tez juz jest po operacji. Jednak ciągle myślę o tym co może spotkać także mnie. Jestem młodą matką, mam dla kogo żyć. Biorę tabletki antykoncepcyjne i to tak naprawdę główna przyczyna mojego strapienia. Zarówno w ulotkach, jak i od pewnego lekarza słyszałam, że to może być przyczyną raka. Nigdzie jednak w 100% tego nie udowodniono. Z tego powodu mam pytanie do pań, które już zachorowały: czy kiedykolwiek stosowałyście tabletki antykoncepcyjne, o jakiej nazwie? Z góry dziękuję za odpowiedz. Wiem, że to nie jedyna przyczyna zachorowania, bo mężczyźni z takimi rzeczami nie mają do czynienia, ale chcę mieć więcej pewności, niż niepewności. Dodam, że nie mogę zmienić tych leków na inną formę zabezpieczenia. Pozdrawiam!
  • 13 lat temu
    Mam pytanie, piszecie o rezonansie piersi, czy jest lepszy od mammografii?
  • 13 lat temu
    Potrzebne jest skierowanie które może ci wystawić lekarz specjalista. Ale jesli masz np obciążony wywiad rodzinny i kwalifikujesz się do Poradnii Genetycznej to tam też dostaniesz skierowanie.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat