Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 13 lat temu
    Powinno byc bez sensacji. Co do polskich dróg, to prawda!!
  • 13 lat temu
    witam wszystkich
    mój Tato dziś dostał pierwszą wlewkę MITOMICIN C. Zaodrynowano mu ten lek raz w tygodniu przez 5 tygodni. Czy ktoś wie może, jak się na ogół reaguje na ten preparat. Co ciekawe, Tacie lek podano (przez cewnik oczywiście) i kazano jechać do domu, za 2 godziny wysikac się. Ponoć jazda samochodem po polskich drogach najlepiej rozprowadza chemię po pęcherzu - to cytat lekarza:). No, zobaczymy, jestem dobrej myśli, bo Tato o dziwo przeszczęśliwy, że wszystko poszło gładko:)
    mocno i ciepło pozdrawiam:)
  • 13 lat temu
    On ma też mieć BCG. Chemii obawia sie najbardzziej bo gdzieś usłyszał o objawach ubocznych . Dzięki za informacje
  • 13 lat temu
    maniusia0 przykro mi, że babcia zmarła, nie wiem od czego to zależy, może było zbyt późno kiedy trafiła do specjalisty? Na to pytanie niestety nie dostaniesz odpowiedzi:(. Moje kondolecje dla całej rodziny. Trzymajcie się. pozdrawiam.
  • 13 lat temu
    czarownica44 witam nie wiem czy mnie pamietasz opisywalam przypadek mojej babci... niestety bylo coraz gorzej... babcia po 3 tygodniach kiedy dowiedziala sie o raku umarla byla mloda i silna kobiete nie wiem od czego to wszystko zalezy;( rak byl tak obszerny ze zaatakowal cale cialo... mimo wszystko dziekuje za udzielanie informacji pozdrawiam
  • 13 lat temu
    Na pewno jest lżejsza niż normalna chemia, ale nudności też mogą wystąpic, generalnie objawy podobne jak przy grypie, osłabia na pewno, ale każdy reaguje inaczej. Poza tym wszystko zależy jaka chemia , jak pisałam wcześniej miałam BCG, przy tego rodzaju chemi nie ma takich skutków jak wypadanie włosów:).
  • 13 lat temu
    Czarownico, a czy reakcja organizmu na chemioterapie jeśli chodzi o objawy uboczne jesta taka jak przy normalnej chemii, czyli nudności osłabienie itd. Dopytuje tak bo mój stryj jest przed tymi zabiegami i niewiele wie na ten temat, a chcę go wyedkowac troszke.
  • 13 lat temu
    dokładnie nie pamietam, ale ok. 5 wlewek codziennie i potem przerwa chyba 2-3 tygodnie i znowu to samo. Ja pierwesze 5 lat dużo czasu spędziłam na wizytach w szpitalu. Miałam wlewki albo operacje:).
  • 13 lat temu
    I co ile dni powtórka i ile razy?
  • 13 lat temu
    podawana bezpośrednio ( przez cewkę moczową ) najlepiej jak najdłużej chociaż 2 godziny, ale jak nie da rady to ta godzina z przewracaniem się na boki musi byc.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat