Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

12 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10924 odpowiedzi:
  • ja tez bardzo bałam sie narkozy lewatywy ale wszystko da sie przezyc
  • 11 lat temu
    spokojnie ..tu stresu nie ma ...teraz sa juz takie srodki ze wszystkich wybudzają ..tak mi anastazjolog powiedział na wycinkach ..ja wycinki miałąm w narkozie i panicznie sie bałam ..az cisnienie mi podskoczyło do 140 ...ale na tym koniec ..nic nie wiem ...normalnie film mi sie urwał w sekunde ...pamietam tylko jak koslawy podpis złozyłam na jakies zgodzie i oczy pani anestozjolog i to wszystko ...:) bedzie dobrze ..mnie tez to czeka predzej czy pozniej ..podejrzewam ze w nastepnym miesiacu ..bo nie ma co , na cud nie licze ....:) nie mysl o tym ..i tak ci zostanie nerwówka jak juz bedziesz na sali czekac ....:) pozdrawiam cieplutko A:)

• 11 lat temu
    izka330 będzie dobrze:-)) ja osobiście żadnej lewatywy nie miałam:-)) ale za to krwotok i musieli poprawiać....ale przeżyłam tylko krew musieli podać...teraz jak to wspominam to aż sama się dziwie że takie nerwy tam miałam że nawet łza mi nie poleciała ale tak szybko to wszystko się działo...:-)
    Ja za 9 dni badania pierwsze po konizacji pierwsza cytologia....Ahhh Jak się boje tych wyników...ale jeszcze czas na Panike:-)
  • 11 lat temu
    Dziewczyny jak wyniki??? mysle i Was codziennie-mimo,ze sie nie udzielam..Maz przyjechali wiecie,mniej czasu:) Mam pytanko-uplynelo 5 tyg od zabiegu czy moge sie juz sexix? lekarz powiedzial ze okolo tyg,mozemy sie wstrzymac jeszcz...no ale krew nie woda-i pytam sie troszke po fakcie:D
    Izko a czy musisz miec pelna narkoze? Ty bedziesz miec leep czy nozem? ja nie bylam usypuana anii do wycinkow(dla mnie to dziwne zeby usypiac),ani do leep.a narkozy balam sie chyba bardziej niz samego zabiegu-tez takie historie sobie wkrecalam,ze sie nie wybudze.Nooo i zrobili mi z miejscowym znieczuleniem.
  • 11 lat temu
    Przepraszam za bledy-pisze z tel w aucie w korku:)na szybko
  • 11 lat temu
    asiu kochana-BEDZIE DOBRZE! CHOCIAZ WIEM CO CZUJESZ...JA SAMA SIE CHOLERNIE BOJE TEGO MOMENTU-I ZNOW 2 TYG WYLACZOEN Z ZYCIORYSU.
  • 11 lat temu
    Cześć dziewczyny!
    Zoe,konizacja będzie nożem więc chyba narkoza mnie nie ominie. Wycinki też miałam w narkozie ale takiej lajcikowej,na chwilkę,w gabinecie zabiegowym a teraz to juz pełen wypas na bloku.
    Ajisza,masz już wynik??? na konizacje mozesz troche poczekac. Ja wynik z wycinków miałam w połowie sierpnia a zabieg dopiero na 24 pożdziernika
  • 11 lat temu
    hejka dziewczynki

do izka330 ....mamy ten sam wynik ...dzis odebrałąm wynik ...cin 3 ...bez cis ...w jamie macicy nic nie ma , ograniczone tylko do szyjki ....i tu mam mały zong ....zabieg uwagaaaaaaaaaaaaaa na 11 marca 2014 ...hahahahah...jakis szok ...pól roku mam z tym czyms chodzic ..jestem z trójmiasta ...terminów w szpitalach brak....kobietki maja terminy za rok ....wiec jutro jeszcze jedna wizyta u innnego lekarza i szukanie kliniki gdzie moge zrobic zabieg ....mówie wam dziewczyny jeszcze do siebie nie doszłąm po rozmowie z panem ordynatorem , który wydusił z siebie chyba ze trzy zdania w tym temacie ....jestem załamana nasza słuzba zdrowia ...szczególnie w trójmiescie ....pozdrowienia :)
  • 11 lat temu
    a ..mam tez miec chirurgiczna konizacje ....
  • 11 lat temu
    a w sumie to mogłam sobie wybrac albo leczenie zachowawcze , albo konizacja chirurgiczna albo usuniecie macicy ( przy tym ostatnim miałąbym juz swiety spokój na zawsze , tak powiedział pan doktor ) nic mi nie doradził , nic nie powiedział ... wzruszył ramionami ...co to był za lekarz ????

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat