Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
jestem taka nakrecona , zła i rozczarowana ze az brak mi słów ...
-
Ajisza a co to znaczy leczenie zachowawcze? to znaczy ze masz z tym nic nie robic?? kurcze troszke nie rozumiem...bo cin 2 i 3 no to raczej zabiegi.
I kochana-to strasznie odlegly czas! ja pierdziu!! Troche niefajnie chodzis z ,,molem na glowie,,ze cos jest w naszym organizmie nie tak....
I lekarz-masakra! I co-bedziesz szukac innego szpitala? a ty leczysz sie prywatnie czy panstwowo?
Izka-no tak masz racje.slyszalam ze przy konizacji nozem to narkoza-pelna.Chociaz moja kolezanka miala znieczulenie w kregoslup-chociaz tez bym sie bala.Oj dasz rade! Jestes zuch kobitka!:):)
-
tak pieknie pan doktor to ujoł ..zachowawcze czyli czopeczki ...wygladało to tak ...wpadam do gabinetu na umowiona konsultacje na 12 ..pan ordynator siedzi przy biurku a mi kazał usiasc na krzesełku na srodku gabinetu , czułam sie jak na przesłuchaniu ..i mówi powolnym głosem ..." ma pani stan przedrakowyyyyyyyyyyyyyyyyyy.....i to wszystko ..i ma pani trzy opcje i prosze sobie wybrac ...albo zachowacze ..albo zabieg chirurgiczny oszczedzajacy albo wyciecie macicy z szyjka bez jajników ...." i mam wybrac ...nic nie sygerował ,,,troche pokrecił głowa ...nic nie doradził , nie zinterpretował wyniku ...powiedział tylko ze moze sobie poczekac bo do raka jeszcze hohoh ....
ja się załamałam ....
to był państwowy szpital ....ale chyba musze jutro ruszyc gdzies prywatnie ...bo do 11 marca runie moja psychika i całe zycie intymne i rodzinne ...nie dam rady tyle czekac ...
jutro działam ...
a co do znieczulenia to powiedział ze tak ...znieczulenie w kregusłup przy konizacji nozem ...bo o to spytałam ...:)
-
U nas w łodzi sa krótsze terminy moja znajoma czekała 1 miesiac na konizacjie ja nie czekałam nic tyle ze u mnie to zaawansowane dziadostwo było.
-
Ajisza to fatalnie trafiłaś na lekarza. Ja mam to szczęście,że mój lekarz wszystko mi dokładnie tłumaczy. Mówił,ze przy takim wyniku czasem lekarze decydują się na wycięcie macicy ale jeśli kobieta ma już,, swoje lata''. W pozostałych przypadkach stosuje się operacje oszczędzającą czyli to co u nas. Kurcze,ten termin jest przerazający. Mi wydawało się długo a u Ciebie to już całkiem. Lekarz trochę pomógł mi z tym terminem bo pierwotnie miałam miec na listopad. no ale u Ciebie to jakaś kpina!!!
-
Ajisza no lekarz....brak slow! jak to masz do wyboru!? czy on ocipiał? przeciez dysplazji nie leczy sie jakimis gow,nianymi globulkami czy tabletkami! nie ma ze do wyboru sie zostawia..a pacjentke sie ewidentnie zbywa.O losie! a termin....to jakas porazka! Kochana moze idz z tym wynikiem gdzies prywatnie?
Powiem Wam,ze ja mialam pierwsza wizyte-druga wizyte kolposkopia,cytologia...po dwoch tyg ginek zadzwonil do mnie i powiedzial,ze on mnie z tym nie zostawi bo wyszlo asc-h...(ja juz wiedzialam po kolpo ze jest nie teges),i od razu zabieg.Troszke sie w osytatnim momencie przedluzyl bo moj gin wyjechal na jakies szkolenia a ja chcialam zeby mi on robil.Zadzwonil do mnie i umowilismy sie konkretnie na zabieg.
Ja mialam w Centrum onkologii,i mimo ze tam sa miliony osob i do przyjecia i do zabiegow ,poeracji to nie ma tak odleglych terminow!! wiadomo,ze dla takich ludzi jak tam wazny jest kazdy dzien.Bo u nas to fakt-troszke mozna poczekac....ale nie pol roku,bo to psychika siada!
-
marta..o jejku...:(:( i co -jak teraz zdrowko?
-
ajisza współczuję... Ale stan przedrakowy to jeszcze nie rak,na szczęście. Wiesz na czym stoisz,a co robić dalej...? W te pędy zmienić lekarza! Na takiego który powie Ci co NALEŻY robić,a nie będzie przytruwał jak potłuczony. Ciekawe,czy gdyby to dotyczyło jego bliskiego to też by sobie czekał z rękami założonymi pod cztery litery?
Głowa do góry,na pewno znajdziesz lekarza,dla którego leczenie ludzi jest powołaniem a nie chałturą do odwalenia. Trzymam kciuki!
Czy u Was też zadomowiła się taka przecudnej urody jesień? Piękne słońce,drzewa płonące w żółci i czerwieni... Taka jesień to może być:D!
Pozdrawiam cieplutko!!!
-
Ajisza smigaj do innego lekarza!
Doris oj tak:) jest pieknie,jesien tez porrafi byc urocza...ponoc tylko do 15-go pazdziernika.Wiec dziewczyny na kasztany!!:):)
-
hej dziewczyny zoe mam pytanie minelo 3 tyg od konizacji a ja jeszcze krwawie raz więcej raz mniej jak długo ty krawilas po 5 dniach od zabiegu dostałam krwotoku i miałam przypaklana rane no i miedzy czasie okres