Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
"."
Zimno,buro,pada... Nikomu pewnie nie chce się gadać... A szkoda. Przydałby się jakiś zastępczy temat,żeby nie myśleć o maju,który jakoś nie pachnie szalonym,zielonym bzem :-(.
Może weekend się spisze,czego wszystkim serdecznie życzę!
-
Pogoda jest taka i nastrój również że postanowiłam zrobić sobie rekompensatę w postaci szparagów w sosie musztardowo kaparowym i już!!!
-
No to szybciutko przepisik poproszę:-)
Uwielbiam gotować.
Doris, TK bez zmian. I juz w mordę nie wiem czy się cieszyć czy nie, bo czeka mnie długa droga w dalszych poszukiwaniach.
W czwartek USG wątroby. Oczekuję również na wyznaczenie terminu kolonoskopii. Pochlastać się można.
-
"."
Ewa no tak,mogę Ci jedynie życzyć cierpliwości i wytrwałości,bo takie błądzenie po omacku jest okropne:-(! Niby możesz się cieszyć,że w TK nie ma zmian,ale w takim razie co Ci dolega?! A czy lekarze nie mają żadnych sugestii? A takie zwykłe,laboratoryjne badania robiłaś? Wszystko w nich O.K.? Niech już przestaną grzebać w Twoim wnętrzu,postawią diagnozę,bo życie jest za krótkie żeby je tracić na chorowanie!
Ślicznej niedzieli!!! :-*
-
Kochane Mamy! Te aktualne i te przyszłe! Życzę Wam,aby pociechy zawsze były faktycznie pociechami. Żeby udało się wychować Wasze skarby na dobrych i porządnych ludzi. A przy okazji niewyczerpanych pokładów wyrozumiałości i miłości,bo jak wiadomo wszystkim mamą,bez tego ani rusz ;-)!
-
-
Cześć laseczki !!!!! asia28 odp na Twoje pytanie, ponoć tak póżno bo kolejki są a i tak mnie wpisali szybciej bo ktoś zrezygnował normalnie miałabym zabieg dopiero w pażdzierniku.
Evve badz dobrej myśli :)
Pozdrawiam serdecznie :)
-
"."
Ja tylko na chwilę,z prośbą:-). Trzymajcie,babeczki,Wasze cudaczyniące,wszystkomogące kciuki,za moją córę! Pisze dziś test kompetencji językowych w liceum. Dostanie się do niego jest jej marzeniem. Więc każda życzliwa pomoc będzie jak najbardziej mile widziana i niezbędna!
Pozdrawiam i dziękuję!
-
Kciukasy zaciśnięte, wirtualny kopniak - zapodany:-) Powodzenia!
Pozdrawiam.
-
Cześć kobietki!
Doris serdecznie dziękuję za życzenia ,,mamowe'' :). Daj znać na ile pomogły nasze kciuki Twojej córci?
Alizjana a będziesz robiła jeszcze jedną cytologię przed zabiegiem? Wiesz tak dla pewności.
Ja byłam w zeszłą środę na cytologii tu w Irlandii? Teraz czekam z niepokojem na wyniki i coś czuję ,że nie będzie dobrze :(
Pozdrowionka dziewczyny!