Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

12 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10924 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    "."
    Kciuki i kopniaki-nieocenione i potrzebne! Test był trudny,całkowicie się różnił od tych,które córka dostała od nauczycielki i znalazła w necie. Ale jest dobrej myśli,ma przeczucie że sobie poradziła. Oby jej nie myliło! Na wyniki musimy czekać aż do 12-go czerwca. Uważam,że to nieludzko długo:-(.
    Ewa,co z Twoimi dolegliwościami? Może dały Ci spokój i poszły sobie w cholerę?
    Alizjana,mam nadzieję,że Twoje przeczucia okażą się baardzo nietrafione i jednak wszystko okaże się w porządku. Czego z całego serca Ci życzę!!! Daj znać jak tylko otrzymasz wynik!
    A co z wiosną u Was? U mnie jej nie ma,za to rozpoczęła się chyba pora deszczowa:-(. Jak tak dalej będzie to truskawki zgniją zamiast dojrzeć,a już tak się za nimi stęskniłam!
    Miłych,truskawkowych snów :-)))!
  • 11 lat temu
    Lika,czarnowidzenie to nasz sport narodowy :) ja Ci zycze zeby bylo dobrze,a nawet bardzo. Doris,kiedy beda znane wyniki cory?
  • 11 lat temu
    "."
    Witam!
    nika36 wyniki mają być do 12-go czerwca najpóźniej. Więc jest szansa,że pokażą się wcześniej. Od razu dam znać!
    Hej "stare" forumowiczki! Gosia,obie Kasie i cała reszta,gdzie się podziewacie? Czyżbyście miały zamiar cichcem i podstępem opuścić to zacne towarzystwo:-(? Odrabiajcie forumowe zaległości,moje drogie,bo pusto tu bez Was!
    Pozdrowionka!
  • Hej babeczki :)
    Lika ja już miałam robioną 2 cytologię ,lekarz sam stwierdził,że tak należy i wyszła tak samo jak ta 1 :(
    Doris42 mam nadzieję,że córce się powiodło i spełniła swoje marzenie :)
    Słoneczka Wam życzę
  • 11 lat temu
    Doris, bardzo bym chciała, żeby to co nie daje mi spokoju poszło w diabły. Póki co mam szpital w domu...jedna z katarem, druga z anginą leżakuje, a ja leczę zapalenie krtani i tchawicy.
    Jak nie urok to sraczka. Samo życie.
    Pozdrawiam
  • 11 lat temu
    BASIA28

masz 28 lat? Nie pisałaś tu wcześniej prawda? Proszę napisz jak w Twoim przypadku było czy szybko zdiagnozowano chorobę, miałaś jakieś jej objawy? Stwierdzono u Ciebie RSM tak? Trzymam za Ciebie kciuki, poza leczeniem radio, chemio i brachyterapią wspomagasz się jakimiś naturalnymi metodami? Pozdrawiam, trzymaj się ciepło
  • 11 lat temu
    Hej dziewczyny!!
    ale mam do nadrobienia zaległości:-))
    u mnie z czasem ciężko codziennie coś...i jeszcze ostatnio mam problemy z internetem...

Alizjana to faktycznie u was bardzo długo się czeka na zabieg.. a skond ty jesteś?? jeśli możesz powiedzieć?

Doris mam nadzieje że twojej córeczce się powiodło:-)) trzymam kciuki

evve- nie zazdrosze choroby oby jak najszybciej sobie poszły...

Dziewczyny ja mam do szpitala iść 11 czerwca, ( bedzie przyjecie i wyniki) potem 12 zabieg, i 13 albo 14 do domu....czytałam że to niby jednodniowy zabieg, a wychodzi na to że nawet 4 dni mogę być w szpitalu....
    U mnie kurcze pogoda kiepska nic sie niechce....
    Przesyłam pozdrowienia z nad Morza dla każdej z osobna

Jakie macie plany na długi weekend??
  • 11 lat temu
    "."
    Ewa,coś ostatnio choróbska polubiły Ciebie i Twoich bliskich :-(. Żeby nie było że masz monopol na "niezdrowie",moja córka w piątek będzie miała operację nadgarstka:-(. Będą jej zszywać pękniętą chrząstkę trójkątną-cokolwiek to jest ;-)-i być może więzadło. Okaże się jak zajrzą. A od wczoraj ma aparat ortodontyczny,więc jojczy,że ją boli. Ale jojczy z uśmiechem na ustach,bo sama chciała,i to bardzo! Więc mnie również atrakcji nie brakuje;-).Życzę Tobie i Twoim skarbom dużo zdrówka! I to szybko!

asia28 11 czerwca już całkiem niedługo. Zrobisz co masz do zrobienia,i już za chwilę nie będziesz pamiętała,że miałaś taki problem! Uszy do góry! 4 dni w szpitalu też do przeżycia,weź ciekawą książkę i nie słuchaj opowieści nie z tej ziemi,którymi lubią raczyć współpacjentki:-)!
    Plany na długi weekend mam związane ze szpitalem córki:-(. Ale może to nie takie złe,bo podobno burza ma gonić burzę:-(.

Pozdrawiam cieplutko!:-*

• 11 lat temu
    "."
    Witam w piątek,który wydaje się być poniedziałkiem :-D!
    Moja córa już jest po operacji! Na szczęście okazało się ,że pęknięta była tylko chrząstka trójkątna,już jest zszyta,gips założony,niech się goi!!! Zaraz znowu do niej pędzę,co będzie tak sama siedziała;-).
    Babeczki! A co u Was słychać??? Cicho tu aż nieprzyzwoicie :-(((........

Pozdrowionka!
  • 11 lat temu
    Doris, życze twojej córci aby szybko się zagoiło i aby było wszystko ok....
    u mnie kurcze problem...ahhh jak zawsze...odstawiłam duphaston w niedziele i do tej pory nie mam okresu...i nie wiem co robić?? a jeśli nie dostane okresu będę musiała przesunąć zabieg....ahhh
    faktycznie tu pusto...

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat