Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
"."
Witam ciszę i pustaka :-(((.
Znowu mam deszcz i burzę:-(. Jest czerwiec a mnie jeszcze się nie udało porządnie spocić. Nieporządnie zresztą też nie. Wie ktoś,będzie w tym roku lato czy odwołali?
asia28 dzięki za życzenia! Córa już oficjalnie wypisana. Troszkę ją boli,o pisaniu może zapomnieć:-(. Jejku Asia,coś pod górę Ci idzie :-(. Już nie wiem co mam za Ciebie trzymać,żebyś wreszcie miała wszystko z głowy i mogła cieszyć się cudownym zdrowiem do setki! Mówią,że musi być gorzej żeby mogło być lepiej.Mam nadzieję,że w Twoim przypadku to gorzej już było! Kciuki trzymam nadal,może nie trzeba będzie przesuwać terminu zabiegu.
Reszta babeczek,ponawiam apel,odezwijcie się!!!
Pozdrawiam,życzę słoneczka!!! :-*
-
Doris...u mnie tak samo deszcze, burze...masakra jakaś słoneczka brakuje:-))
Mam nadzieje że to lato w końcu przyjdzie, że nie odwołali:-)))
Dostałam wczoraj okres wiec zabieg odbędzie się raczej w planie 11 ( no chyba że z moim pechem to okres będzie trawał ponad tydzień:-))
Wiec mogę oficjalnie zacząć się stresować przed zabiegiem :-)) Powiem wam że jakoś bardziej się bałam przed wycinkami niż teraz:-))
Doris czy tylko my dwie zostałyśmy na forum?? coś dziewczyny się nie oddzywają...
-
Oj dziewczyny, i tak zle, i tak niedobrze :) u mnie upal niesamowity i co z tego,kiedy slonca mam unikac jak ognia... ja juz po ostatniej chemii,do konca tygodnia radio, a potem 10dni na pozbieranie sie do kupy i brachyterapia. A potem modlic sie lub zaklinac,co kto lubi :) czytam i trzymam kciuki za okresy,nadgarstki,anginy i wyniki :)
-
Hej dziewczyny!!
nika36 mam propozycje...prześlij troche słońca do nas...a my ci deszcz i burze:-)))
Jak się ogólnie trzymasz i czujesz??
trzymam kciuki za Ciebie...
ty miałaś wcześniej jakieś zabiegi na szyjce?? czy to nie operacyjne??
-
Nieoperacyjnie. Mam nadzieje,ze to koncowka leczenia i przez to czuje sie lepiej :) z efektow ubocznych glownie zmeczenie, tak wiec uwazam,ze nie jest zle. Na pocieszenie-pogoda zepsula sie z dnia na dzien... sprawiedliwosc musi byc :)
-
Nika faktycznie sprawiedliwość musi być:-)))
u mnie piękna pogoda słońce ma być do końca tygodnia:-))
trzymam kciuki za ciebie aby było coraz lepiej...
-
Nika i jak ? troszkę lepiej?
-
hej dziewczyny !!!
no to teraz to się zdziwiłam,spóżniał mi się okres i za namowa kuzynki kupiłam test i ku swemu zdziwieniu wyszły 2 krechy w poniedziałek idę do lekarza.Czy to normalne bym teraz zaszła z tym swiństwem co siedzi we mnie? I co teraz w ogóle będzie z operacja czy któraś tak miała?
pozdrawiam ciepło :)
-
Witam!
nika36 dzielna dziewczyno! Najgorsze za Tobą,a brachyterapia to już mały pikuś:-). Tak trzymaj,nie daj się cholerstwu!
asia28 już nic się złego nie wydarzy! 11-go trzymam kciuki! Może dziewczyny napawają się słoneczkiem i żal im czasu na siedzenie przy kompie? Mam nadzieję,że tylko chwilowy przestój:-(((.
Alizjana78 no coś Ty?! Nic,tylko gratulować:-D! A upewniłaś się,zrobiłaś drugi test? Tak dla pewności.
Gorące pozdrowionka!!!
-
Alizjana Gratuluje...powiem ci że ostatnio na poczekali była kobieta w ciąży i opowiadała że jak zaszła w ciąże to zrobili jej cytologie i okazało się że ma cin3 i nie robili nic musi urodzić dziecko i wtedy jeszcze raz pobiorą wycinki i bedą skracać szyjke, ale miała same cin3 bez dodatków....daj znać co lekarz powiedział...
Doris42- dzięki...musze jakąś książke fajną zakupić do szpitala jutro odwiedze księgarnie...
powiem Ci że u mnie jak wyszło słońce to też odrazu z dziećmi na plac i kompa zero...
pozdrawiam