Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Basia49
A robili ci marker? Bo musieli na podstawie markera zlecić PET, skoro 6-mcy po jodzie było dobrze, to skąd ci się nagle wziął tak duży węzeł? Nie wycieli go przy operacji?
-
Dziewczyny ponawiam pytanie czy na pierwsza wizyte u endo po jodowaniu robilyscie tylko tsh czy cos jeszcze?
-
anka244
wycieli mi cala w kwietniu 2013 rak brodawkowaty bez przerzutów. kontrolne badanie po 6 mc od jodowania powiedzieli ze ok. wyprowadzilam sie do Niemiec no i ponownie w czerwcu tego roku mala dawka jodu scyntografia dolozyli jeszcze PET i co sie okazuje jest jeden jeszcze na 8 mm teraz jestem od 6 lipca bez hormonow bo 4 sierpnia duzy jod
-
Dziewczyny, wróciłam z 2 jodu, wszystko zeszło, scyntygrafia czysta, 2 razy robiona, ale TG nie spadło do zera, tylko do 50 (ze 150 po 1 jodzie). ENDO mowi, że nie spadnie aż do 0,1, Gliwice każą czekać i robią tomograf za 2-mce, i za te 2 m-ce marker. Oni twierdzą, że może spaść po 2 jodzie. Jak nie spadnie to PET. Czy ktoś może tak miał? Czysta scyntygrafia i podwyższony marker,, który za parę tygodni spadł? Słyszałyście o czymś takim może? Mam metlik w głowie, każdy co innego mówi. WG scytygrafii i tomografii nic nie mam.
-
Basia49
Ale gdzie ten guz skoro nie masz już tarczycy?
-
Basia49
ale gdzie ten guz skoro tarczycy nie masz?
-
anka244
wycieli mi cala w kwietniu 2013 rak brodawkowaty bez przerzutów. kontrolne badanie po 6 mc od jodowania powiedzieli ze ok. wyprowadzilam sie do Niemiec no i ponownie w czerwcu tego roku mala dawka jodu scyntografia dolozyli jeszcze PET i co sie okazuje jest jeden jeszcze na 8 mm teraz jestem od 6 lipca bez hormonow bo 4 sierpnia duzy jod .
-
Basia49
to ty nie masz wyciętej całej tarczycy? gdzie ten guz?
-
o to co znalazlam
leonzawodowiec(nie zarejestrowany), ndz., 2014-01-26 21:59
Jestem za
0
Jestem przeciw!
0
Szanowny shelby00 jeżeli chodzi o B17 to daruj sobie. Miałem raka i też zakupiłem za 700 zł amigdaline+chrząstke rekina+witc100mg. Wyrzucone w błoto ,jedynie operacja uratowała mi życie. Banda łobuzów żeruje na ludzkim nieszczęściu
-
28kinia czy ty uzywasz juz tego cudownego leku na raka? czy jestes przedstawicielka jakies firmy ktora na ludziach chorych chce sie dorobic ? bo skoro on taki cud na raka to czemu taki tani jest ten specyfik? Napewno jest jakis powod ze wrzucasz posty zachecajace do poczytania i zakupienia tego leku .