Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Mi na pierwszej konsultacji robiono tylko usg, rozmowa z lekarzem endo, potem chirurg i ustalenie terminu operacji, na tydzień przed przyjęciem musiałam przyjechac na badania krwi, ekg serca i spotkanie z internista który kwalifikuje do przyjęcia, potem biopsja jeździłam dwa dni pod rząd.
-
Aniaw12
Na wizytę trzeba numerek koniecznie, to wiem. A na infolinie to zawsze jak dzwoniłam to mówili tak optymistycznie, a realia były zawsze inne stąd moje pytanie. W sumie na Izbie Przyjęć nie przyjmują tyle ludzików co na wizytach u endo, więc zawierze asystentce lekarza i przyjadę jak mi kazała.
-
Dziewczyny na konsultacji pobierają krew,robią usg i biobsje ?
-
Vjolka dziękuję za odpowiedź ;-)
-
Fanabe
Numerki pobiera się chyba tylko wtedy, gdy się idzie na wizytę do lekarza. Jednak pewna nie jestem. Może zadzwoń na Izbę Przyjęć, to wszystkiego się dowiesz.
-
Fanabe
Jak byłam przyjmowana na oddział diagnostyczny w CO, to od razu szłam na Izbę Przyjęć. Po numerek nie stałam w żadnej kolejce.
-
Smutno bo sama bez rodzinki,tak tak wiem pomyłka z ta dawka,musze sprawdzic bo sama nie wiem :P
-
Hej
Fanabe z tymi nr itp to na pewno jest na Szaserów. Wyniki hist-pat 2-3 tyg tak chyba wszędzie. Co do dochodzenia do siebie po operacji to kwestia indywidualna i zależy od przebiegu operacji. Ale raczej szybko :)
Vjolka taki lekarz to może leczyć z takim nazwiskiem ;) Właśnie dlatego ja nie lubię takich molochów wielkich. Operowana byłam w małej klinice to na konsultacje jak weszłam chirurg od razu po imieniu mi wyskoczył ;) Tak jakoś przyjemniej sie rozmawiało i wiem że nie byłam kolejnym odfajkowanym pacjentem ;)
zetka tak też mi przez myśl przeleciało że to symbol a dokładniej symbol dużego jodu ;) Ale jak tam w Gliwicach jest ... to sie nie znam ;)
-
-
Czy też bordowe w czarne:-D