Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Cześć Baby moje!
Od piątku jestem już w domu po jodzie diagnostycznym - wyniki są super i dopiero dziś to powoli do mnie dociera :D Dwa dni w domu przeleżałam, chyba stres musiał ze mnie zejść, a może jeszcze upał do tego, jeszcze dziś jestem słaba... Więcej o pobycie i wynikach wrzucę bezpośrednio na swoje konto, jak trochę ogarnę otoczenie. Ściskam Was :)
-
Tak zaraz dostajesz hormony, Mango generalnie na chirurgi jest bardzo sympatycznie na bloku operacyjnym również ,wiec bez obaw.
-
Dziewczyny a jak to jest po operacji? Dostaje sie chormony juz zaraz po wycieciu??
-
Witam serdecznie nie martwcie sie dziewczyny na zapas wszystko będzie dobrze ja już jakiś czas temu miałam operację dalej mam raka ale jestem na końcówce leczenia miałam dwa duże jody teraz jest coraz lepiej u was też tak będzie pozdrawiam buziaki zostawiam i mam pewność że za jakiś czas nie będziecie nawet pamiętać o tym paskudzie
-
Justin dzięki! Słowa otuchy jak balsam na moją duszę!
Właśnie słyszałam już o dr Czarnieckiej i jestem bardzo ciekawa, czy będzie przy mojej operacji, bo jak byłam na konsylium to właśnie była o niej rozmowa, że idzie na urlop w sierpniu.
-
Justin, fajnie to usłyszeć, tzn że wszyscy z tego wyjdziemy i będziemy mogli wesprzeć innych... :-)
-
Mango nie masz się czego bać, jest tam Dr.Czarniecka przesympatyczna lekarka która mnie chyba jako pierwsza podniosła na duchu i zmieniła trochę myślenie, zapytała mnie przed operacją czy choruje na jakieś ciężkie choroby odpowiedziałam że nie ale że właśnie zachorowałam na ciężką chorobę, popatrzyła na mnie pokiwała głową i powiedziała że chyba trochę przesadzam:-), drugą taką lekarką była pani doktor która mnie kierowała na jod, od niej pierwszej usłyszałam że rokowania są bardzo dobre i ze przy tym raku przeżuty do węzłów nie zmieniają tych rokowań, bo u mnie jak wiecie był mocno rozsiany.
-
Ja sobie poplanowałam,że przed operacją różne rzeczy porobię w domu,ale w tym upale się nie da.
-
Mogę nawet bez majtek,żeby być już w domu po wszystkim ;-)
-