Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    aniaw12 ❤❤❤
  • Zetka dzwonilam pod ten nr w poniedziałek rano i pani odebrała od razu!
  • ANIA W <3 <3 będzie dobrze! Zobaczysz !
  • 8 lat temu
    Zetka mi dziś udało się dodzwonić na ten nr. Dzwoniłam ok.7,20. Wczoraj nie udało mi sie od 7-8 nie udało dodzwonić cały czas zajęte, za to dziś za pierwszym razem ;)
  • 8 lat temu
    StrachMaWielkieOczy Miał jeden duży jod trzy miesiące po operacji i teraz ma mieć jod diagnostyczny.
  • 8 lat temu
    earlgrey Hihi... Apaszki... Skąd ja to znam? ;) Też nosiłam bardzo długo. ;) edyta79 Wstępna diagnoza w czerwcu 2013, w lipcu operacja, a w październiku pierwsza wizyta w CO w W-wie. W listopadzie 2015 byłam na jodzie (w moim przypadku podają go dożylnie), ale na mnie nie działa. Nie mam wychwytu. Żadnego innego leczenia nie miałam. Jeżdżę co pół roku na kontrole i raz w roku TK.
  • 8 lat temu
    aniaw12 dzięki :D już rozmawiałam z moim reh mówi że możemy spróbować taśmy jak trzeba będzie ale ja to taki wrażliwiec jestem ale będę kombinować póki co kupiłam kolejną apaszkę też cuduję a bluzki oglądam zakrywające bliznę heh Dziewczyny ja byłam taka spokojna i opanowana dopóki endo nie dołożyła mi większej dawki eutyroxu zaznaczając że będę nerwowa no i zaczęło się. Panikuję na zmianę ze spokojem :D
  • 8 lat temu
    aniaw12 dzięki :D już rozmawiałam z moim reh mówi że możemy spróbować taśmy jak trzeba będzie ale ja to taki wrażliwiec jestem ale będę kombinować póki co kupiłam kolejną apaszkę też cuduję a bluzki oglądam zakrywające bliznę heh Dziewczyny ja byłam taka spokojna i opanowana dopóki endo nie dołożyła mi większej dawki eutyroxu zaznaczając że będę nerwowa no i zaczęło się. Panikuję na zmianę ze spokojem :D
  • 8 lat temu
    aniaw12 a jak długo się już leczysz i czy miałaś podawany jod czy inną metodę leczenia.
  • 8 lat temu
    ewka22 Nie masz za co przepraszać. ;) Ja mam RRT, czyli rak rdzeniasty tarczycy. Niestety ten mój pasażer na gapę zdążył się już poprzerzucać. earlgrey Ja na początku niczym blizny nie smarowałam. Tak jak pisałam wcześniej moja rehabilitantka mi ją oklejała i masowała. Mam nadzieję, że i u Ciebie z czasem blizna będzie wyglądać lepiej. ;) Trzeba próbować różnych sposobów. Na pewno trafisz na odpowiedni dla siebie. ;)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat