Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    margo16
    Ja bardzo ci polecam Nutri drinki, mojemu mężowi pomogły,jak wrócił ze szpitala to bardzo był wychudzony, a o tych nutridrinkach powiedzieli nam w szpitalu oczywiście dodali, że są nie smaczne. No i jak pamiętam to pierwsze kupiłam za ok 9 zł. potem znalazłam aptekę, że i po 5,8 kosztowały.
    A i jeszcze kupowałam actilele, mąż ładnie się pozbierał i wrócił do wagi,
  • margo16

Z czystym sumieniem polecam Ci NUTRIDRINKI , dobrze wchodzą bo są w płynnej postaci i w wielu smakach. Ja je kupowałam w aptece internetowej cefarmu bo kosztowały 5,70 zł, a w aptece 9 zł. NUTRIDRINK to bomba witaminowa między innymi dla takich jak my z wyniszczonym organizmem. Piłam po 3 dziennie, mają pojemność 200 ml, a my i tak musimy pić do 2 litrów dziennie. Szybko wróciłam do swojej wagi, powiem więcej nawet nadrobiłam co nie co :))
  • Kochani, jutro o 9.00 moja Mama ma operację. Proszę, trzymajcie kciuki i ślijcie nam dobrą energię. Ściskam Was mocno i bądźcie najszczęśliwsi!

xoxo,
    Lisbeth S.
  • 11 lat temu
    dona
    Dziękuję Ci z całego serca, widzisz z tymi lekarzami to niby nic, a jednak jak bardzo ważne.
    Ja naprawdę nie wiedziałam i nikt mi nie powiedział że są takie ambulatoria, do których można się udać. Wiesz co ja w przyszłym tygodniu pojadę tam i się zorientuję ojej było by cudownie gdyby mi też się udało - ja na razie to spadł mi kamień z serca. Robiłam kochana kanapeczki ojej pięknie wyglądają, ale zjadłam jedną i miałam dosyć ja naprawdę mam całkowity brak łaknienia wogule nie odczuwam głodu. Kupiłam dzisiaj taki preparat o nazwie Fresubin to jest dla osób niedożywionych z brakiem apetytu ma on mnóstwo witamin no i zobaczymy. Jestem taka szczęśliwa że mam tu Ciebie i mogę liczyć na Twoją pomoc. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
  • 11 lat temu
    Margo tam gdzie robili ci operację na pewno jest ambulatorium urologiczne i tam powinnaś się zgłaszać do wymiany wężyka i tam będą ci dawać skierowania do ich laboratorium i tam też na pewno jest usg, ja też chodzę prywatnie do tego co mi robił operację ale wtedy kiedy chcę pogadać lub gdyby się coś działo a tak to do ambulatorium i obojętnie który lekarz jest na dyżurze to mi wymienia wężyk i z nim gadam i on mi daje skierowania i na usg i na tk i na prześwietlenie płuc i wydaje wyniki i wypisuje recepty,idź do ambulatorium bo przecież prywatnie prof. nawet nie ma możliwości ci to wszystko zrobić, wężyk musisz wymieniać i sama musisz pilnować kiedy ,pamiętaj co 6-8 tygodni,pytałam pielęgniarki czy można ten czas wydłużyć to mówi że muszę tego pilnować bo gdy się zatka to znów będę cierpieć tak że jest to w moim interesie.proszę cię bardzo idź do ambulatorium i zobaczysz że tam ci wytłumaczą i zrobią co potrzeba, profesor zrobił co do niego należało i koniec,reszta w twoich rękach,jeśli chodzi o dźwiganie to do pół roku się oszczędzaj ,jeśli nie musisz to się nie szarp do roboty bo może ci co popękać i po co,sunie też mam grubiutką ale nie dźwigałam,jeśli może ktoś odkurzać to daj sobie spokój bo to trzeba szarpać,mnie też to wkurzało ale wyluzowałam bo to dla naszego dobra,świat się nie zawali gdy będzie troszkę gorzej posprzątane a już nie chcę iść do szpitala ,mam go już dość,tak że do pół roku nie wolno dźwigać nawet garnka a później po trochu ,pamiętaj że to była poważna operacja i chodź człowiek czuje się na siłach to trzeba odczekać,ale ci nagadałam, co ? ale to z dobroci serca i co z tymi kanapkami,próbowałaś? pozdrawiam cię serdecznie i dbaj o siebie
  • 11 lat temu
    donna1955
    U mnie te kontrole będą chyba trochę pokręcone, bo ja praktycznie nie mam lekarza urologa z NFZ prowadzi mnie profesor który mnie operował chodzę do niego prywatnie płacę za każdą wizytę, a on nawet mi nie wystawi żadnego skierowania na badania teraz mam zaleconą wizytę za 3 miesiące tj w grudniu mam przynieść badanie krwi pod kątem nerki i usg nerki a jak ja to zrobię to go nie obchodzi powiedział mi że gdybym miała kłopot to ewentualnie on mi zrobi to usg na oddziale. Mam mieszane odczucie że chyba popełniłam błąd ale przed operacją tak nie myślałam. Też właśnie pytałam co z moim wężykiem kiedy mam go wymienić - to stwierdził że jak się zatka, a zresztą wcale nie muszę go mieć i nic się nie będzie działo w ich mniemaniu oczywiście najwyżej jak zasklepi się dziurka to zrobią przetokę z nerki - jakie to proste ale ja do tego nie dopuszczę bo to moje ciało. Worki to od początku przypasowały mi Dansac te inne firmy to są jednorazowe nie mam ochoty codziennie tego kleić.
    Donna kochana powiedz mi jak to było u Ciebie kiedy zaczęłaś uczestniczyć aktywnie w pracach domowych chodzi mi konkretnie o odkurzanie i takie tam inne porządki bo mnie uczulili że absolutnie nie wolno dżwigać, odkurzać tak sobie to wzięłam do serca że nawet moją sunię nie biorę na ręce bo jest malutka ale upasiona waży 5 kg, ale się rozpisałam ojej. Donna niepotrzebnie się boisz kontroli napewno będzie dobrze inaczej nie czuła byś się tak jak się czujesz czyli dobrze :) a to Tk to tylko będzie formalność.
    Pozdrawiam
  • 11 lat temu
    Heniek zapraszam na kanapeczki i herbatkę ziołową z cytryną no i koniecznie kawkę z puszystą śmietanką, pozdrawiam serdecznie, dziś piękna pogoda to pewnie Cię już wywiało z domu,jesteś wspaniałym przykładem na to że po takiej operacji można żyć pełnią życia i nie jest się niepełnosprawnym,pa ,do usłyszenia na forum
  • 11 lat temu
    hej Margo cieszę się że u ciebie wszystko ok ale wiesz że jakby co to pisz i jeśli będę tylko mogła to zawsze pomogę, próbowałaś tych kanapek? ja do dziś tak kombinuję bo jak mi się nie chce kombinować to i jeść mi się nie chce,wiesz jeśli chodzi o zagranice to Egipt był moim marzeniem ale gdy człowiek pracuje to nigdy nie ma czasu dla siebie , teraz mam wolne i tak jak mówi Heniek mamy ten czas dla siebie,a że nie stać mnie na takie częste wyjazdy planuję dopiero na wiosnę ,maj,czerwiec i też do Egiptu chyba bo mi tam strasznie przypasowało, będę zbierać pieniądze i na pewno gdzieś się wybiorę, to wcale nie jest takie drogie w porównaniu z naszym morzem a pogoda wspaniała, jakich używasz woreczków i co z wężykiem ,kiedy masz wymianę bo ja 08.10.2013, a tk mam w listopadzie po roku bo ostatni miałam w grudniu, już teraz się boję co wyjdzie ale mam nadzieję że będzie dobrze, pozdrawiam cię serdecznie i jedz żurawinę i pij herbatkę ziołową z cytryną, pa
  • 11 lat temu
    remil

Tomograf u taty nie wykazał nic, uczepiłyśmy się tego jak tonący brzytwy, niestety konsultacja z jeszcze innym lekarzem potwierdziła diagnozę, że jest to przerzut, nasze podkarpacie nie robi takich zabiegów, została Warszawa lub Kielce, w poniedziałek będę dzwonić do przychodni ale wiadomo jak jest z terminami, jeżeli macie jakieś namiary na te placówki to proszę o kontakt, mój adres mail r.piechota @o2.pl.
    konsultacja z kilkoma lekarzami uzmysłowiła nam że tato od początku był źle prowadzony. Guz był już tak duży że wychodził z pęcherza, trzeba było w opinii jednego z lekarzy zastosować wtedy chemię, a nie usuwać pęcherz, ale teraz to już nie ważne, musimy zastanowić się co dalej i zrobić wszystko co w naszej możliwości aby nie cierpiał. rokowania są nie najlepsze.Ale musimy coś zrobić.
  • 11 lat temu
    Donna moja koleżanko gdzie Ty byłaś jak Ciebie nie było? czy znowu odpoczywałaś za granicą? U mnie jak na razie wszystko jest ok zaczynam się zaprzyjażniać z moimi woreczkami :) i chyba o to chodzi w naszym przypadku. Musi być dobrze
    Pozdrowionka

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat