Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • Witam ponownie.

Proszę o pomoc.
    Babcia jest na emeryturze już kilka lat, czytam Wasze wypowiedzi na temat orzeczeń o grupie i o refundacji z ZUS itp.
    możecie mi jeszcze raz napisać jakby się to wszystko miało odbywać i w jakiej kolejności trzeba by składać te wnioski??
  • 11 lat temu
    Moni514, to świetnie, trzeba być dobrej myśli! Gdzie zapisujecie się na zabieg?
  • 11 lat temu
    to znowu ja
    rodzice dzisiaj odebrali wynik TK.Lekarz, który wykonywał badanie oraz opis powiedział,że węzły chłonne są w porządku. Teraz do lekarza specjalisty w celu konsultacji oraz ustalenia co dalej.Właściwie to wiadomo. Powiedziane było, że jeżeli TK nic nie wykaże to tata od razu kwalifikuje się do operacji. Mam tylko nadzieję,że terminy będę optymistyczne.

Tak bardzo się cieszę, że trafiłam na to forum i to przez przypadek......

• 11 lat temu
    Margo16 witam cię serdecznie i mam pytanko do ciebie ,czy ty zawsze masz czysty mocz i czy czasem wypływają ci z wężyka skrzepy krwi ,mnie to się zdarza i martwię się czy to normalne bo lekarze nie odpowiadają mi na te pytania, a co do furaginy to ja też jej nie biorę tylko Femisept uro a czy wiesz jaki nr wężyka masz zakładany bo ja miałam 8 ale teraz mam grubszy i gorzej mi się chodzi, z początku po założeniu przez ok 2 tygodnie to każdy krok powodował ból,teraz już się unormowało ale boję się co znów będzie po wymianie,czy ty też tak masz,odpisz proszę bo może ja jestem przewrażliwiona a tak ma być, pozdrawiam serdecznie i czekam na wiadomości od ciebie,trzymaj się na wymianie,pa
  • do moni514 Zrobiło się wodonercze, bo guz w pęcherzu blokuje odpływ moczu z nerki. Jeśli ta przeszkoda /guz/ zostanie usunięta nerka zacznie normalnie pracować. Wodonercze powinno ustąpić.
  • 11 lat temu
    Udało się załatwić badanie TK:-) Jutro wszystko będzie wiadomo. Boże DOPOMÓŻ!!!

Tak czy inaczej dziękuję Wam za wszelkie "namiary". Trzymajcie kciuki, aby TK nic więcej nie wykazało.
  • 11 lat temu
    Moni514, tak, koniecznie! I koniecznie dajcie info o TURT inaczej opis może być zły. Nawet myślę że możecie zrobić skan wypisu szpitalnego i poprosić dziewczynę na recepcji, by przesłała razem z TK do opisu do doktora! To jest bardzo ważne!
  • 11 lat temu
    gaja czy już podczas zapisywania się na badanie TK należy poprosić, aby opis wykonał wskazany przez Ciebie lekarz?
  • 11 lat temu
    Witam Was,
    u mojego taty dwóch lekarzy potwierdziło,że guz, który został wycięty zaczął już naciekać niestety na mieśniówkę. Dodatkowo prawa nerka coś źle funkcjonuje.Chodzi o wodonercze. Napiszcie mi proszę czy to może się cofnąć po wykonaniu zabiegu TURT?Z tego wszystkiego nie zapytałam o to lekarza podczas wczorajszej wizyty. Tato teraz nie odczuwa żadnego bólu w okolicach prawego boku tak jak to było przed zabiegiem.Zdjęcie rtg wykonywane przed zabiegiem te zmiany pokazało.

Gaja dziękuję za informacje co to badania TK.Na pewno tam zadzwonię.

aleksandra w Wieliszewie na wszelki wypadek jesteśmy już zapisani ale dopiero na 17-ego grudnia, czyli za 2 tygodnie a to trochę późno. Zważywszy na fakt, że nie wiemy co może pokazać TK.........

Bardzo wszystkim dziękuję za wszelkie wskazówki, rady, których mi udzielacie.

• do moni514 . Przedzwoń do Wieliszewa , może tam uda się szybko załatwić.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat