Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Podpowiedzcie mi G1to bardzo zile czy tylko zile
-
Witajcie. Ja byłam w piątek u lekarza żeby wypisał tacie wniosek o 1 grupę do zus, teraz muszę znaleźć dobry dzień na urlop żeby to zawieźć.
Pierwsza wizytę u urologa po operacji mamy w kwietniu, czyli 3mce od operacji, w sumie dobrze się składa bo w kwietniu trzeba załatwić nowa refundację.
Tak poza tym tata zaczął sobie sam worki zmieniać wiec jest progres, ale o to że zacznie zmieniać płytki go nie podejrzewam. Miał ostatnio podrazniona skórę ale nie skarży mi się na nic po zmianie płytki wiec chyba jest ok, zobaczę przy kolejnej zmianie
Pozdrowienia dla wsZystkich
-
-
A jak bedziesz coś potrzebowała ,czyli info a nie zarejestrujesz sie tam np to zadaj mi konkretne pytanie (z opisem dokładnym ) ja tam wkleję bo mam tam profil ale nie jako sierotka ........OK?
-
Sierotka dzięki,poszukam i tak zrobię, u mnie też wieje, leje i zimno, najlepiej napalić w piecu i wyglądać przez okno ,pozdrawiam serdecznie
-
Marko62 ja po operacji na intensywnej byłam tylko 3 dni a w 10 dniu zostałam wypisana do domu i do szpitala pojechałam tylko na ściągnięcie szwów(nic nie boli) a później tylko na kontrole na którą każdy z nas jeździ, do sanatorium z tego co wiem to można jechać dopiero po roku(po usunięciu pęcherza) a ja musiałam czekać 5 lat od usunięcia nerki, po onkologii nie można jechać zaraz do sanatorium, tam jeżdżą już ludzie zdrowi a zdrowieć trzeba w domku bo tam najlepiej, nie martw się bo będzie dobrze, wyrzucisz gada i będziesz zdrowy, życzę ci powodzenia, wytrwałości i głowa do góry, będzie dobrze
-
Dona wejdz na stronę Nasze sanatorium.pl tam sie zarejestruj i zadaj pytanie dostaniesz wszystkie odpowiedzi od ludków a nawet wiecej na 1000% zaufaj mi wiem co mówię ha ha ha .Miłego dnia wszystkim .U mnie wieje pada mokry snieg.
-
Dona dzięki za słowa otuchy jesteś dzisiaj drugą dziewczyną która mnie pociesza .Moja pięcioletnia wnuczka zadała mi poważne pytanie :Dziadku jak to możliwe że ty taki dorosły boisz się lekarza przecież lekarze są od tego żeby nam pomagać .Coś w tym prawdy jest .I tak się boję ale wnuczce tego nie pokażę .Jutro koniec jedzenia tylko zupki i picie .U was operacja trwała około 9 godzin potem tydzień na intensywnej opiece w sumie około trzech tygodni w szpitalu potem jeszcze około trzech tygodni w sanatorium na rehabilitacji .
-
Witaj Heńku, rentę na pewno dostaniesz tylko musisz ponarzekać aby dostać 1 grupę i dodatek bo z tym przynajmniej u nas jest bardzo ciężko, ja dostaję dodatek z gminy do 2017r bo do tego czasu mam 1 grupę niepełnosprawności w pcprze a rentę mam 2 i na stałe do emeryturki,(niestety to już nie tak daleko),białko w moczu mam już też z pół roku,(ostatni miałam 58)ale dowiedziałam się że do 100 to można mieć, tak że to też chyba taka nasza uroda, jak pokazywałam te wyniki lekarzowi to mi powiedział że tak ma być, jeśli się dowiesz że tak ma nie być to proszę napisz to wykłuce się z moim lekarzem, pozdrawiam cię serdecznie
Margo napisz co ty o tym wiesz i co sądzisz
-
dzięki bardzo Sierotka ale niestety nie ma tam turnusów rehabilitacyjnych dla osób niepełnosprawnych, a z pcpr-u można dostać dofinansowanie za pobyt w ośrodkach które to prowadzą, szukam po internecie ale już mi się w głowie miesza bo jedni krytykują inni chwalą ale jaka jest prawda to najlepiej dowiedzieć się gdy ktoś tam był jego znajomi, chciałabym trochę pooddychać dobrym powietrzem i jedziemy obie z córką, pozdrawiam serdecznie i dzięki