Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • ,
  • Witaj Janek tak czuję sie dobrze już w wczoraj poszłem na działkę i tam posiedział na świeżym powietrzu blisko lasu Janek na pewno zaświeci słoneczko wierzymy do końca i walczymy Pozdrawiam i dużo zdrówka życze
  • Eliee masz rację to jest choroba. Trzeba Jego wspierać. Mimo jego postawy. On się boi. Stąd iracjonalna postawa.Życzę Tobie dużo cierpliwośći a Twojemu mężowi więcej rozsądku i zimnej krwi i w zmaganiu z gadem
  • 9 lat temu
    Bolek, moze moj maz jest psycholem, nie neguje ...ale jest tez czlowiekiem i to na dodatek ciezko doswiadczonym przez los. Jest bardzo chory , bo jak Ci kiedys pisalam wlasciwie jego rak byl najbardziej zlosliwy i w najbardziej zaawansowanym stadium. Praktycznie mozna by rzec , ze lekarze zastanawiali sie nad opieka paliatywna. Przeciez to oczywiste , ze on zdaje sobie z tego sprawe. A wszystko wydarzylo sie w jeden miesiac-nagle z normalnie funkcjonujacego czlowieka stal sie kaleka jak sam mowi. Teraz chemia daje skutki uboczne , wiec oprocz nefrostomii , ledwo chodzi , nic nie je...pewnie codziennie mysli czy pozyje jeszcze 3 miesiace czy 10 lat. Mysle , ze wielu nie daloby sobie rady z takimi emocjami jakie on teraz przezywa. Ostatnio znajoma , ktora 6 lat temu miala raka narzadow kobiecych i wyleczyla sie wspomina , ze gdyby nie psychotropy czy zblizenie sie do Kosciola, nie wie czy dala by rade psychicznie przez to przejsc. Z jej doswiadczenia wynika, ze ludzie w takicg sytuacjach ( miala przypadki raka w rodzinie ) albo wpadaja w depresje , albo w agresje ( podszyta frustracja). Ja gdy patrze na meza mam lzy w oczach bo nawet na zdjeciach z Auschwitz nie widzialam tak chudych ludzi. Czuje jego strach o zycie , tak jakbym sama go przezywala. Nie wiem czy jakikolwiek czlowiek powinien tak cierpiec-powiem szczerze , ze nie wiem co zrobilabym bedac na jego miejscu. Dlatego kazdy z nas domownikow powinien zrobic wszystko aby on z tego wyszedl.Na tym polega czlowieczenstwo. Ale chamem jest -zgadzam sie .Pozdrawiam Bolku i ciesze sie , ze u Ciebie wszystko idzie ku dobremu. <3
  • Widzę Bolku że wracasz do formy.Tak trzymać .Jesteś dobrym duchem tego forum.Jeszcze szybszego powrotu do formy. Dona dzięki za życzenia.Może i nade mną zaświeci słoneczko
  • 9 lat temu
    Witaj Bolek, bardzo sie ciesze bo widze , ze juz wrociles do swojej formy :D, a mezczyzni fakt, roznie zachowuja sie w szpitalach...na Woloskiej byl taki Gosc, ktory sie po prostu zalamal i zrobil piekielna awanture zonie plus histeria i wszystko o jakis banal.Bardzo wyksztalcony i fajny jak sie pozniej okazalo-po prostu odreagowal / nie wyrobil. Inny poklocil sie z lekarzami bo nie robili mu zabiegow->wypisal sie na wlasne zadanie stwierdzajac, ze hospicjum to moze miec w domu. Moj maz tez wrocil dzisiaj wkurzony bo lekarz zle mu wypisal skierowanie na tomografie i nie zrobili .Samo zycie-Pozdrawiam wszystkich , a Bolka szczegolnie ;) <3
  • ,
  • 9 lat temu
    Bolek -jak sie czujesz , na pewno wszystko dobrze? Dajesz sobie rade ze wszystkim ? Pozdrawiam cieplo <3
  • Janek gratulacje z dobrych wyników i oby tak dalej, trzeba mocno wierzyć że będzie dobrze i musi tak być,pozdrawiam i życzę zdrówka
  • Moni dobrze zrobiliście z mężem bo tam zostawać to było bez sensu ,oni mężowi nie chcieli pomóc tylko wyciągnąć kasę od was, bezczelność lekarzy nie ma granic, to nie są lekarze tylko konowały które wyuczyły się za kasę i myślą że na tym ten zawód polega, dobrze że nie wszyscy są tacy i można się jeszcze leczyć w tym kraju (chociaż bardzo trudno ), pozdrawiam i życzę wytrwałości w walce z gadem i z lekarzami

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat