Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Janek, Bolek ...maz twierdzi , ze guz ( polozenie w koncu jelita grubego ) zmalal , a nawet prawie zniknal. Dlatego nie wierzymy , ze to on zamknal droznosc jelita. Kolonoskopia chyba bada tylko jelito grube-na pewno takie badanie nie zaszkodzi .Czekam niecierpliwie na wynik.Maz nie moze nawet pic-jedynie kroplowki .
  • Karola tu niema co czekać tylko szybko do onkologa bo może być za późno idzi do lekarza rodzonego niech wystawi pakiet onkologiczny i wypisze leki przeciw wymiotne jak pamiętam to masz nie daleko do Bydgoszczy tam jest dobry szpi onkologiczny Sory tu zrobiłem pomyłkę z tym wysyłaniem do szpitala skoro teściowa wyszła ze szpitala to na pewno jest po chemioterapij
  • witam wiem że jak przerzuty sa wcześnie wykryte to mozna je wyleczyć z tego co na szybko wyczytałam to teściowa ma przerzuty do płuc ( guzek 9 mm) oraz do tylnej ściany klatki piersiowej prawego żebra VI w nastepstwie choroby pierwotnej . teściowa bardzo schudła od wczoraj co zje to wymiotuje nie chce jeść bo boi sie wymiotów widać jak z dnia na dzień robi się słabsza zobaczymy co będzie dalej mam nadzieje że będzie OK :) Aniu bardzo mi jest przykro zpowodu Twojego Taty trzymaj się
  • Bolek , kochany z Ciebie facet. Zazdroszczę takiej formy psychicznej.
  • Eliee .Chciałbym napisać że to jest nie możliwe.Ale wówczas bym skłamał pamiętaj że to jest nierówna walka Gad ma nad nami ogromną przewagę i to niemal w każdym elemencie..Trzeba czekać na wynik kolonoskopii.To morze rozwiać wątpliwości .Cały ten czas będę myślami z Wami .Tylko w ten sposób mogę Was wesprzeć .j.a
  • Roza co ty piszesz jakie załamanie wżeni się w garści wyjedż do lasu ten szum uspokaja lub nad wodę a gdzie nasze obietnice z przed paru tygodni że dobrze by było jak byśmy sie spotkali w realu ja mam nadzieje że to może być realne a ty tu mi narzekać na lęki głowa do góry a będzie dobrze a może chcesz pogadać głosowo Pozdrawiam cię miło <3 <3
  • .
  • 9 lat temu
    Właśnie wróciłam ze szpitala. nadal ordynator twierdzi, ze operacja była dobrze przeprowadzona. w takim stanie jak jest teraz żaden szpital go nie przyjmie. powiedział lekarz , że jak tylko troszkę się poprawi to załatwi nam oiom w warszawie w szpitalu czerniakowskim( według niego bardzo dobry). a tak pozatym dzisiaj, już mówią że nie ma przerzutów tylko organizm jest zakażony i nie przyjmuje białka. teraz karzą czekać. dają 50% szans...
  • Od 13 lutego ciągle na coś czekam.Jedne wyniki, drugie, kilka usg, teraz znowu kolejny wynik, W nocy jak nie moge spać, ciagle mysle o mojej mamie. robie sobie wyrzuty ,że może żle się mamą opiekowałam itd. Jeszcze trochę i chyba tez pójde do psychiatry. Rozmawiam , wykonuję codzienne obowiązki i ciągle towarzyszy mi lęk, strach i wszystkie najgorsze emocje. Chciałabym żeby ten rok juz sie zakończył. Eliee , zawsze miałam słaba psychike, ale teraz jest mi naprawde cieżko. Jesteście w moim sercu, chociaz nie znam Was osobiście.
  • 9 lat temu
    Bolek, Dona , Janek...czy w jeden miesiec od przerwania chemioterapii moze sie pojawic regresja choroby? Czy to wlasnie guz pierwotny zamknal swiatlo jelit , czy jednak przepuklina? Tu na forum czytalam kilka razy , ze wyniki sa dobre np TK , a pozniej nagle przerzuty w krotkim okresie czasu ??Czy to mozliwe aby podczas aplikowania taxolu guz nie zastopowal tylko jeszcze sie rozwinal? A czy chemia moze powodowac takie problemy z jelitami? Lekarz powiedzial , ze kolonoskopia bedzie robiona bez znieczulenia , albowiem w meza stanie znieczulenie moze zaszkodzic...??

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat