Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • Monika ja miałem już dawno radykalną ja czuję się dobrze żadnych gorączek śmigam już rowerkiem gorączka może być od stomii to czekanie to nie jest tak długie ale tu decyduje onkolog jaka chemia .A z pakietem onkolo to sie rejestrujesz sie w punkcie onkologicznym który znajduje się w każdym szpitalu i oni dalej prowadzą pacjenta bo oni zakładają u siebie kartę Dila i po za kolejnością to oni dają termin tak że może być w danym dniu ,Monika tu jesteśmy sobie równi i nie ma tu pan pań widzę że Roza dała ci dobry namiar warto z korzystać
  • tata mial robione tk po usunieciu pecherza..wykazalo mu ze ma przerzut do watroby okolo 1 cm.zglosilismy sie do szpitala do bydgoszczy tam tez w trybie szybkim zrobili mu badanie pet,calego organizmu. okazalo sie ze guz na watrabie sie powiekszyl i ma tez przerzut do kosci.na chemie musi tata czekac do wrzesnia. dla nas to czas strasznie dlugi wiec uderzylismy spowrotem tam gdzie tata mial usuwany pecherz. zrobili tacie badanie krwi by stwierdzic na jaka chemie sie nadaje.wszedzie sa terminy a patrze na tate i widze ze coraz z nim gorzej. placze po nocach jestem tym zalamana i bezradna a chcialabym tacie pomoc.jutro chcemy jechac do słupska prywatnie do onkologa p. Kwiatkowskiego czytalam i ma niesamowicie dobra opinie i podejscie do pacjentow..tata juz ma pakiet onkologigczny. mam pytanie czy pan ma goraczke bo tata goracZKuje codziennie po poludniu ma 37 -38 stopni goraczki.???Jak pan sie czuje wogole ??? pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedzi.
  • Monika, Bolek dobrze radzi. Możesz zrobic tez troche inaczej.Wszystkie wyniki badan taty zebrać ,ewentualnie szybko zrbic kopie i udac się na prywatną konsultację do onkologa bądż dobrego urologa.Oczywiście ten pierwszy raz bez taty. Problem w tym,że ciężko dotrzeć do dobrego lekarza,bo oni mają długie terminy. Można dzwonić na podane numery, przedstawić sytuację jako bardzo pilną, i niekiedy się udaje.Nie wiem z którego regionu kraju jesteś.W Bydgoszczy polecany jest dr. Siekiera.Pracuje w centrum onkologii w Bydgoszczy, przyjmuje tez prywatnie.w Osielsku pod Bydgozcza. Uważam ze konultacja jest niezbędna i to jak najszybciej.W Bydgoszczy przyjmuje też prywatnie prof Drewa.Jest ordynatorem oddziału urologii onkologicznej w Toruniu.Przedtem też praowal razem z Dr Siekiera w co.
  • tata mial robione tk po usunieciu pecherza..wykazalo mu ze ma przerzut do watroby okolo 1 cm.zglosilismy sie do szpitala do bydgoszczy tam tez w trybie szybkim zrobili mu badanie pet,calego organizmu. okazalo sie ze guz na watrabie sie powiekszyl i ma tez przerzut do kosci.na chemie musi tata czekac do wrzesnia. dla nas to czas strasznie dlugi wiec uderzylismy spowrotem tam gdzie tata mial usuwany pecherz. zrobili tacie badanie krwi by stwierdzic na jaka chemie sie nadaje.wszedzie sa terminy a patrze na tate i widze ze coraz z nim gorzej. placze po nocach jestem tym zalamana i bezradna a chcialabym tacie pomoc.jutro chcemy jechac do słupska prywatnie do onkologa p. Kwiatkowskiego czytalam i ma niesamowicie dobra opinie i podejscie do pacjentow..tata juz ma pakiet onkologigczny. mam pytanie czy pan ma goraczke bo tata goracZKuje codziennie po poludniu ma 37 -38 stopni goraczki.???Jak pan sie czuje wogole ??? pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedzi.
  • Monika Witaj w gronie Czy tata miał robione TK po zabiegu pęcherza kontrolne czy był pod kontrolom onkologa i urologa bo co 3/6 miesiące powinny być wykonywane badania TK ; jaki był wynik HP po szpitalu czy już nie było przerzutów Teraz to jest potrzebny bardzo dobry onkolog i to samo urolog szukaj dobrego szpitala tylko nie powiatowego tak ja ci pisałem ja mam przeżut do wątroby ale już jest usunięty i czeka mie chemia Przede wszystkim udaj się do lekarza rodzinnego po pakiet onkologiczny to nie czekasz w kolejkach do żadnych poradni specjalistycznych to działa bardzo szybko A co do stomi to już powinni zadecydować urolodzy tylko dobrzy a nie paproki Pozdrawiam
  • kochani moj tata ma raka pecherza wycieli mu pecherz.we wrzesniu.niby bylo juz ok.dostal goraczki.okazalo sie ze zle mu wylonili stomie.dostal przerzuty na watrobe.a po tomografii pet okazalo sie ze ma tez do kosci przerzuty.nie bral zadnej chemii .dopiero pobrali mu krew.by stwierdzic czy wogole moze brac chemie.pomocy nie wiemy co mamy robic .tata jest mlody ma 59 lat.piszcie prosze.co nalezy robic.kiedy i gdzie uderzac. :( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
  • Czekam na nowy tydzień,może będą moje wyniki. U nas zaczęło padać. Temperatura spadła do 17 stopni.Zrobiło się jesiennie. Myslę o naszej przyjaciółce, oby Jej mąż poczuł sie trochę silniejszy.
  • Roza faktycznie tak to coś to znaczy chyba jesteśmy jednej myśli ,A co u ciebie słychać jak się czujesz Pzdrawiam <3
  • Bolek, widzę,że podobnie radzimy.Pisaliśmy w tym samym czasie.Pozdrawiam .
  • Ale mi dzisiaj cuda sie dzieją przy pisaniu.Przepraszam za te powtórki i błędy.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat