Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • Witaj mawa Tak krwiomocz może sie utrzymywać nawet do 3 tyg podaj tacie coś rozkurczowe tabletki i przeciw bólowe Pozdrawiam
  • 9 lat temu
    Witam Czarownico44 czyli po turb nie chodzi się często do toalety? tato chodzi do on kologa i urologa. Czy ktoś jeszcze po zabiegach na pęcherz musiał często chodzić do wc , czy to tylko u ojca ? bede wdzięczna za info . Pozdrawiam
  • oczywiście
  • Mieszkam w Ś, tam gdzie śmierdzi z pewnych zakładów. Mysle ,że juz wiesz. Pozdrawiam
  • Witam Roza to jestesmy ziomale ,mam pytanie mnieszkasz w Bydgoszczy czy w okolicy
  • Witaj Janek, okazuje sie ,że mieszkamy blisko siebie.
  • Witam Wszystkich ,a w szczególności naszą prekursorkę Czarownicę.Mam do Ciebie parę pytań , właśnie tak jak Ty jestem po usunięciu pęcherza i paru przydatków z tym związanych i pęcherz odtworzono mi z jelita.Jestem 4 tygodnie po zabiegu wypuszczono mnie do domu 17.09 ,21,09 usunięto cewnik i właśnie się uczę sikania.Podam Ci mojego maila i mam prośbę jeżeli możesz to prosił bym o Twój telefon .bo chciałby pogada,osobiście .Mieszkam w Bydgoszcz ,ale pochodzę z Sochaczewa mam tam całą rodzinkę .Mój mail:jjanusz24@wp.pl
  • Wita wszystkich Czarownica już nie pamiętam nazwy tych tabletek bo ja je brałem w 2005/6 W tym czasie już miałem podejrzenie raka lecz nie był określony gdzie Bo każde USG wykazywało że mam na kielichu nerki Dopiero na nefrologi wykryli w badani USG że nerki są czyste a pęcherz jest zajęty i to nefrolog mi je przepisała jako zapobiegawcze A później to powtórzył już urolog im się dostałem na wlewki To trwało chyba około 3 miesięcy Pozdrawiam wszystkich życzę dużo zdrówka :) :)
  • Witam wszystkich:) Ostatnio nie pisze bo cały czas albo wnuki albo przetwory na zimę:) Heniek co u Ciebie, nie widzę wpisów, sezon motorowy chyba zakończony?? Bolek jakie leki na raka można brać, przecież nie ma nic takiego. Po turb owszem wlewki, ale nic innego niema. Mewa częste oddawanie moczu przy guzach w pęcherzu to normalne, ale po? Zapytajcie lekarza co może być przyczyną. Czy tata leczy się u onkologa?? Pierwszy raz słyszę, że wlewki są niewskazane , czasami jak wyżej napisał Bolek mogą przedłużyć żywotność pęcherza:) Pozdrawiam wszystkich i życzę zdrówka:)
  • Witaj Moni wynik nie jest zły ale podejrzewam że chemia męża nie minie przez ten węzeł, ale chemia jest potrzebna żeby zabić wszystkie komórki rakowe gdyby czasem jakieś jeszcze były,na pewno będzie dobrze i po chemii mąż wróci całkiem do zdrowia i normalnego życia, życzę wam tego z całego serca,jeśli chodzi o krew w moczu to pojawia mi się również, czasem krew a czasem krwiaki, jest to związane z tym że wężyk jest dość twardy i może uszkadzać ścianki moczowodu i jest to obce ciało w organizmie,mnie też tak lekarz mówił,najważniejsze to to by się nie zatykało i nie robił się zastój w nerce,pozdrawiam was serdecznie

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat