Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Maba ,Anna S, dziewczyny trzymajcie się. W kwietniu ubiegłego roku , przechodziłam przez ten sam strach , paraliżujący i wszechobecny. Gdy odbieraliśmy drugie wyniki , to za przeproszeniem najpierw wielokrotnie zaliczyłam szpitalny kibelek. tak organizm reagował na ten straszny stres.Dużo pomogło mi to forum , szczególnie Bolek. Taka dobra kochana osoba, Życzę spokoju i jak najlepszych wieści. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
  • 8 lat temu
    Witam. Mąż już na sali operacyjnej. Poplakalismy się jak dzieci.Ja etatowa placzka, ale mój silny mąż? Nie muszę pisać co teraz czuję. Koszmar. Boże, dlaczego?
  • mooi12 - nawet tak nie myśl!!!
  • 8 lat temu
    heniek dona Dziękuję za wsparcie. Cieszymy się każdym dniem bo nie wiadomo ile ich jeszcze zostało. Najgorsze jest dla mnie to, że mamy córki w takim wieku, że nie będą nawet pamiętać taty...
  • 8 lat temu
    mon m Mój mąż miał w trakcie operacji stwierdzony przerzut na węzeł który został usunięty. Dwa miesiące po operacji były przerzuty na kolejnych dwóch węzłach i na kościach. Na zaparcia dobrze działa syrop lactulosum, dostępny w aptece bez recepty za około 5 zł, działa delikatnie. Gdyby syrop sobie nie poradził to są tabletki Dulcobis
  • janek24 wysłałam do Ciebie wiadomość na emalia
  • Mój tato ma teraz zaparcia. Najpierw miał silną zgagę a teraz zaparcia. W sumie od czasu operacji ma ciągle jakieś problemy trawienne. Nic nie robimy póki co z tymi zaparciamy bo czekamy by się to uregulowało wszystko
  • Janek masz rację że z tym będzie łatwiej,Heniek jeszcze raz dzieki za wsparcie.mon_m ja po zabiegu mialem stwierdzoną ucieczkę tego gada na jeden węzeł ,ale chemia go załatwiła,a na zaparcie czopki lub lewatywa przerabialem to.Pozdrowienia dla wszystkich
  • Heniek dzięki za wsparcie i za nr.tel.zadzwonię
  • 8 lat temu
    Witam, Mam pytanie czy ktoś na forum ma przypadek przerzutu na węzły chłonne po wycięciu radykalnym pęcherza? I jeszcze jedno pytanie: po stosowaniu leków przeciwbólowych u taty pojawiły się mocne a nawet straszne zaparcia, czy ktoś tez miał taki przypadek i jak sobie z nim poradził.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat