Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Czarownica44 Gaja :D Super dzięki to dotyczy tej nowej koleżanki .Ona już będzie się z Wami komunikowała. Jestescie WIELKIE <3 <3 :D :D majka91289 napisał 45 min temu Jestem z okolic Jarocina Wlkp. Jeździłam do Warszawy 360 kilometrów więc tu nie tyle chodzi o odległość. Lekarz musi być bardzo dobrym specjalistom bo inaczej będzie się bał podjąć leczenia... Miałam tak z kilkoma przypadkami. W Poznaniu nie chcą mnie leczyć, profesor KWIAS jak usłyszał Małgorzata Baca Ostrowska to nawet nie chciał mnie zbadać...
  • 8 lat temu
    sierotka - ja polecam prof. Andrzeja Borówkę i doc. Jakuba Dobrucha z ECZ w Otwocku. Urologia w tym szpitalu jest na bardzo wysokim poziomie. Prof. Borówka przyjmuje również prywatnie tu: http://voltamed.pl/lekarz/162/prof-dr-hab-n-med-andrzej-bor%C3%B3wka
  • 8 lat temu
    sierotka polecam Centrum Onkologii na Ursynowie doktora Tomasza Demkowa. Bardzo dobry specjalista onkolog-urolog. Przyjmuje też prywatnie, ale wiadomo, że to koszty. Dla mnie to najlepszy lekarz w tej dziedzinie.
  • 8 lat temu
    Rozpoznanie choroby : nowotwór o nieokreślonym charakterze (pęcherz moczowy) Opis rozpoznania: guz pechatza moczowego cT2 DE NOVO. Pęcherz na scianie prawej tylnej nad ujściem prawego moczowodu unaczyniony guz sr ok 42x36x29 mm.
  • 8 lat temu
    itam. Jestem byłą pacjentką Kliniki i Poradni Urologicznej Instytutu "Pomnik Centrum Zdrowia Dziecka" w Warszawie. Leczona byłam od roku 07.04.1990 do 28.12.2010 roku z rozpoznamiem: Stan po operacji wynicowanej kloaki. Stan po wyłonieniu kolostomii. Stan po wytworzeniu i zamknięciu transureteroureterocutaneostomii. Stan po wytworzeniu nadpęcherzowego odprowadzenia moczu m. Bricker. Ektopia nerki lewej do miednicy małej. Przewlekła niewydolność nerek. Zdwojenie narządu rodnego. Stan po obustronnej operacji stóp końsko-szpotowych. Na samym początku operację były wykonywane przez prof. dr hab. n. med. Czesław Szymkiewicza, następnie operację były wykonywane przez dr hab. n. med. Małgorzata Baka-Ostrowską. W 2010 r. mając 21 lat byłam przyjęta do kliniki Urologii dziecięcej z powodu nawracających bóli brzucha z gorączką. W dniu 24.06.2010 wykonano zabieg wytworzenia obustronnych końcowych przetok moczowodowo-skórnych. Usunięto mi z obu moczowodów cewniki i mocz odpływał swobodnie do worka urostomijnego przez jakiś krótki czas. Obecnie w prawym moczowodzie mocz odpływa bez powikłań, w lewym moczowodzie zaobserwowano zastój w nerce i wprowadzono cewnik na stałe. w 2016 r. Byłam przyjęta do oddziału urologicznego szpitala w Puszczykowie. Zaobserwowali zastój moczu w prawej nerce. Po konsultacji urologicznej lekarze stwierdzili, że muszę poszukać lepszego specjalistę w dziedzinie urologii. Jeżdżę od lekarza do lekarza i jestem bardzo zaniepokojona moim stanem zdrowia, ponieważ teraz obecnie zostałam bez specjalistycznej opieki medycznej. W związku z tym, że jestem osobą dorosłą nie mogę dalej się leczyć w Warszawskim "Centrum Zdrowia Dziecka" na oddziale urologicznym, dlatego zwracam się z prośbą o udzielenie mi porady z kim najlepiej skonsultować mój skomplikowany przypadek. Proszę o odpowiedź. Ktos podpowie ? pilne :D Koleżanka mieszka koło Jarocina wielkopolskie
  • 8 lat temu
    nie pamiętam, ale raczej woisywali rak pęcherza, a co jeszcze masz w tym wypisie?
  • 8 lat temu
    Na wypisie ma napisane nowotwór o nieokreślonym charakterze. Wszystkim tak piszą przed wynikami histo ?
  • 8 lat temu
    Swusia49 super !! Bardzo sie ciesze :D dużo zdrówka dla Was :D Aniu masz całkowitą racje. A jak u Ciebie ? Dzieci wyzdrowialy ? :) Corkataty tata czuje sie dobrze, apetyt mu dopisuje i cieszy sie, ze jest w domu. Lekarz kazal tacie pic sok z zurawiny, ktos wie czy trzeba duzo tego soku wypujac ? Z czyms to rozrabiac ??
  • 8 lat temu
    Moi kochani, mój mąż ZWYCIĘŻYŁ, JEST CZYSTO. Chyba pamiętacie jak tu biadoliłam i prosiłam o pomoc, dlatego, że to był T4 i G3 z naciekami na mięśniowkę, czyli przy takim zaawansowaniu i złośliwości radykalna daje szansę na całkowite wyleczenie. Dla tych co walczą i dla tych co wspierają, nie ma co mieć chwil zwątpienia, trzeba walczyć i bardzo szybko działać. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i życzę takich wyników. Oczywiscie, będę tu zaglądać, bo jesteście dla mnie jak rodzina, w której znalazłam wsparcie i dobre słowo.
  • 8 lat temu
    A jak sie Tata czuje? Boli go? Moj cos ostatnio stracil humor i teraz nie wiem czy mi nie mówi wszystkiego czy ma jakieś inne kłopoty. Czekam na ten tomograf ale strach mnie ogarnia.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat