Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    sierotka - ja polecam prof. Andrzeja Borówkę i doc. Jakuba Dobrucha z ECZ w Otwocku. Urologia w tym szpitalu jest na bardzo wysokim poziomie. Prof. Borówka przyjmuje również prywatnie tu: http://voltamed.pl/lekarz/162/prof-dr-hab-n-med-andrzej-bor%C3%B3wka
  • sierotka polecam Centrum Onkologii na Ursynowie doktora Tomasza Demkowa. Bardzo dobry specjalista onkolog-urolog. Przyjmuje też prywatnie, ale wiadomo, że to koszty. Dla mnie to najlepszy lekarz w tej dziedzinie.
  • Rozpoznanie choroby : nowotwór o nieokreślonym charakterze (pęcherz moczowy) Opis rozpoznania: guz pechatza moczowego cT2 DE NOVO. Pęcherz na scianie prawej tylnej nad ujściem prawego moczowodu unaczyniony guz sr ok 42x36x29 mm.
  • itam. Jestem byłą pacjentką Kliniki i Poradni Urologicznej Instytutu "Pomnik Centrum Zdrowia Dziecka" w Warszawie. Leczona byłam od roku 07.04.1990 do 28.12.2010 roku z rozpoznamiem: Stan po operacji wynicowanej kloaki. Stan po wyłonieniu kolostomii. Stan po wytworzeniu i zamknięciu transureteroureterocutaneostomii. Stan po wytworzeniu nadpęcherzowego odprowadzenia moczu m. Bricker. Ektopia nerki lewej do miednicy małej. Przewlekła niewydolność nerek. Zdwojenie narządu rodnego. Stan po obustronnej operacji stóp końsko-szpotowych. Na samym początku operację były wykonywane przez prof. dr hab. n. med. Czesław Szymkiewicza, następnie operację były wykonywane przez dr hab. n. med. Małgorzata Baka-Ostrowską. W 2010 r. mając 21 lat byłam przyjęta do kliniki Urologii dziecięcej z powodu nawracających bóli brzucha z gorączką. W dniu 24.06.2010 wykonano zabieg wytworzenia obustronnych końcowych przetok moczowodowo-skórnych. Usunięto mi z obu moczowodów cewniki i mocz odpływał swobodnie do worka urostomijnego przez jakiś krótki czas. Obecnie w prawym moczowodzie mocz odpływa bez powikłań, w lewym moczowodzie zaobserwowano zastój w nerce i wprowadzono cewnik na stałe. w 2016 r. Byłam przyjęta do oddziału urologicznego szpitala w Puszczykowie. Zaobserwowali zastój moczu w prawej nerce. Po konsultacji urologicznej lekarze stwierdzili, że muszę poszukać lepszego specjalistę w dziedzinie urologii. Jeżdżę od lekarza do lekarza i jestem bardzo zaniepokojona moim stanem zdrowia, ponieważ teraz obecnie zostałam bez specjalistycznej opieki medycznej. W związku z tym, że jestem osobą dorosłą nie mogę dalej się leczyć w Warszawskim "Centrum Zdrowia Dziecka" na oddziale urologicznym, dlatego zwracam się z prośbą o udzielenie mi porady z kim najlepiej skonsultować mój skomplikowany przypadek. Proszę o odpowiedź. Ktos podpowie ? pilne :D Koleżanka mieszka koło Jarocina wielkopolskie
  • nie pamiętam, ale raczej woisywali rak pęcherza, a co jeszcze masz w tym wypisie?
  • Na wypisie ma napisane nowotwór o nieokreślonym charakterze. Wszystkim tak piszą przed wynikami histo ?
  • Swusia49 super !! Bardzo sie ciesze :D dużo zdrówka dla Was :D Aniu masz całkowitą racje. A jak u Ciebie ? Dzieci wyzdrowialy ? :) Corkataty tata czuje sie dobrze, apetyt mu dopisuje i cieszy sie, ze jest w domu. Lekarz kazal tacie pic sok z zurawiny, ktos wie czy trzeba duzo tego soku wypujac ? Z czyms to rozrabiac ??
  • Moi kochani, mój mąż ZWYCIĘŻYŁ, JEST CZYSTO. Chyba pamiętacie jak tu biadoliłam i prosiłam o pomoc, dlatego, że to był T4 i G3 z naciekami na mięśniowkę, czyli przy takim zaawansowaniu i złośliwości radykalna daje szansę na całkowite wyleczenie. Dla tych co walczą i dla tych co wspierają, nie ma co mieć chwil zwątpienia, trzeba walczyć i bardzo szybko działać. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i życzę takich wyników. Oczywiscie, będę tu zaglądać, bo jesteście dla mnie jak rodzina, w której znalazłam wsparcie i dobre słowo.
  • A jak sie Tata czuje? Boli go? Moj cos ostatnio stracil humor i teraz nie wiem czy mi nie mówi wszystkiego czy ma jakieś inne kłopoty. Czekam na ten tomograf ale strach mnie ogarnia.
  • Enni a dlaczego nie wycieli calego ?? Ja tak zrozumialam tego lekarza bo skoro powiedział, ze wycieli wszystko co bylo widoczne to moim zdaniem wycieli calego guza. Ale ciężko z niego cokolwiek wyciągnąć. Corkataty jesli tak piszesz to musi byc :D poza tym bede caly czas przy tacie wiec nie ma prawa cokolwiek mu sie dziac ;) Nawet nie wiecie jak sie cieszę, że trafiłam na to forum :D

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat