Moj mąż już tydzień walczy z niedroznoscia. Co prawda nie wymiotuje, nie odczuwa mdłości, ale brzuch wzdęty jest jak balon. Po Gastrografinie oddaje stolce (teraz to już wodę,bo nic nie je,tylko pije), brzuch staje się wtedy bardziej miękki i słychać leniwa perstalktyke. Lekarz mówi o niedroznosci przepuszczajacej, jutro będzie chyba miał założone wklucie centralne i żywienie pozajelitowe. Byłam dziś na konsultacji u ordynatora chirurgii onkologicznej,ale nie mają procedur do leczenia niedroznosci,to leczy chirurgia ogólna. Ogólnie mąż czuje się w miarę dobrze, ale psychika siada. To aktywny facet i pobyt w szpitalu jest dla niego zmorą. Ale nie protestuje, poddaje się dzielnie leczeniu i stosuje do zaleceń. Ostateczmoscia jest zabieg operacyjny, więc i na to jest przygotowany. A ja..ledwie funkcjonuje i brak mi już siły, ale jestem cały czas z nim i powtarzam, że będzie dobrze...
Na szczęście Agnieszko trafiłaś na dobrą ekipę bo ze mnie lekarz sobie robił jaja, dokładnie żarty, że brzuch mnie boli. Nie podano mi kroplówki, itd. Dopiero gdy zobaczył mój brzuch zmienił się trochę. Ja miałam identyczne objawy jak Ty. A szkoda pisać koszmar, koszmar i już mnie trzęsie na samą myśl o tym.
Agnieszko ja także nie mogłam chodzić dlatego napisałam, że przesuwałam się, tylko w pozycji zgarbionej jak człekokształtne bo to inaczej nie można nazwać, z bólem. Stopa wleczona za stopą. Lekarz kazał mi ruszać się by pętle jelitowe, które były splątane w RTG się rozplotły. Ja wykonywałam kilka kroków i musiałam się położyć i z powrotem. Stąpając musiałam pokonywać ten okropny ból niestety. Chodzenie to tak na wyrost zostało powiedziane.
Witajcie!
Serdeczne usciski I gorace wyrazy wspolczucia wszystkim, ktorym ta okropna choroba zabrala najblizszych.
Wiele sily I powrotu do zdrowia zmagajacym sie z tym dranstwem.
Ja zagladam tutaj po moj Tato rowniez otrzymal diagnose raka pecherza.
Usg juz w maju wykazalo obecnosc guza. Na cystoskopie czekal Tata ponad dwa miesiace. Usunieto gus o wielkosci 3 cm.
Biopsja potwierdzila najgorsze, rak T2 Grade 3 CK7, CK20. W wyniku jest tez mowa o p63 ogniskowo, czy ktos wie co to p63 ogniskowo znaczy?
Teraz czekamy na rezonans, zeby zobaczyc, czy rak sie wydostal poza pecherz.
Jestem przerazona, tak bardzo sie boje. Niestety, lekarze niewiele mowia I nie oferuja zadnego wsparcia.
Emi przyjmij wyrazy współczucia.Jestem zasmucony kolejne odejście .Tak trudno czyta się takie posty .
moj brzuch był jak balon, dobrze by było by gazy odchodziły niestety przy takim czymś trudno o nie ja bałam się jeść cokolwiek. Jadłam zupy i gotowane warzywa, surowe warzywa i owoce odpadaly. Nawet pomidory jadalam bez skórek zawsze sparzane. Jedzenie musi być bardzo delikatne. Polecam zupy kremy oczywiście nie wzdymajace. Potrzeba czasu by wszystko powróciło do normy ale ja do dnia dzisiejszego uważam co jem bo boję się bardzo tego strasznego bólu chociaż trochę minęło.
Super ze twoj maz czuje sie lepiej. Walcz o peta albo scyntygrafie kosci i tkanek przyleglych. Moj tato tez ma potworne bole kregoslupa ale po badaniach okazalo sie ze to zmiany zwyrodnieniowe. A tez bardzo sie balismy najgorszego bo bole mial i ma silne.
Maba to dobra wiadomosc