Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11998 odpowiedzi:
  • 6 lat temu

A może poleci ktoś jakiegoś specjalistę? Chcemy jechać do Akademii Medycznej w Gdansku, tam mieszka brat mojego męża i chce zabrać ojca do siebie. 

• 6 lat temu

Guz się okazał naciekajacy. Czekamy na wynik biopsji. 

• 6 lat temu

Witam, jesteśmy tu nowi , ja i mój mąż.

Rok temu mąż miał pierwszy zabieg TURT, potem re-TURT .

Wyniki hist - rak niskiej  złośliwości naciekający T1.

Przez ok. rok spokój - systematyczne kontrole - w styczniu niestety wznowa.

Kolejny TURT - wyniki hist. niestety gorsze - progres - rak wysokiej złośliwości - G3T1.

Lekarz zaleca radykalne wycięcie pęcherza - czego mąż bardzo się boi i ma wątpliwości.

Proszę o pomoc i radę. Macie już doświadczenie. 

Czy powinniśmy iść jeszcze na konsultacje do innego lekarza?

Czy zaufać temu i jak najszybciej pozbyć się gada?

Może jest ktoś z Poznania?

My leczymy się w szpitalu Św. Rodziny.

Może znacie jakiś lekarzy do których warto się udać na konsultacje.

Obecnie czekamy na TK - 05.03. 

Prosimy o radę. 

Pozdrawiam Żonka

• Witajcie u nas "Nowi". Ja nie mam informacji na temat ośrodków na północy kraju ponieważ jestem z Podkarpacia. Według mnie na przykladzie mojego taty usunięcie pęcherza to nie koniec świata. Tata tez miał wysoki stopień złośliwości naciskający na węzły pobrane wszystkie zajete chociaż tk nie pokazała zmian patologicznych. Teraźniejszości mija rok od radykalnej. Tata kończy chemioterapię. Jeżeli ktoś ma jakies pytania bardzie che tniesz pomogę na ile mogę. Przerobilam te chorobe wylot. Moj e mail aga_g4@onet.eu zdrówka dla wszystkich 

• Nitka, a skąd jesteście? My właśnie z gdańska a mimo to tata wybrał leczenie w Bydgoszczy. Skąd wiecie, ze rak jest naciekający? Żonko, jest to okaleczajaca operacja, ja bym jeszcze skonsultowała. Mozna jeszcze spróbować wlewek. Ile maz ma lat?

• 6 lat temu

Dziękuję, za tak szybka reakcję.

Mąż ma 56 lat.

Mąż boi się cystektomii, a ja boję się żeby nie było za późno i żeby nie było przerzutów bo wtedy podobno są gorsze rokowania. Jutro mamy wstępnie umówioną konsultację u innego lekarza, może to coś nam rozjaśni, choć boję się żeby nie było jeszcze większych wahań jeśli poda inna wersję, to wszystko jest takie trudno, ciężko z tym sobie poradzić....

Mam nadzieję - z pewnością odezwę się do ciebie mailowo, mam tyle pytań..

Musimy tylko ostatecznie poradzić sobie z podjęciem właściwej decyzji.

Czy Wy także mieliście z tym problem?

• 6 lat temu

My jesteśmy z okolic Lublina. Myślimy o Gdańsku ze względu na znajomości. Dziś tato miał kolejna cystoskopie i lekarz powiedział że guz naciekajacy. Powiedział że go usunął na ile widział. Ale już wiemy że na tym się nie skończy. 

• 6 lat temu

Po pierwszym usunięciu i po re TURT, wydawało się nam , że już będzie tylko lepiej, ale niestety był progres.

Trzeba być czujnym i pilnować koniecznie systematycznych kontroli. 

Teraz mamy do podjęcia decyzję, która jest chyba najtrudniejszą i najważniejsza decyzją w naszym wspólnym życiu.

Przed nami jutro konsultacja u innego lekarza, i już sama nie wiem co chciałabym usłyszeć..

Nitka, musicie cierpliwie czekać na wyniki, może wcale nie jest tak źle.

Trzymam kciuki .

• 6 lat temu

Żonka życzę Wam powodzenia. Będę się modlić do św. Rity 

• 6 lat temu

Św. Rita jest niezastąpiona w sprawach trudnych.

Również jesteśmy modlitwą razem z Wami.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat