Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    ines

wlasnie nic tak nie dobija w tej chorobie jak czekanie :/ ale jak juz sie wszystko ruszy odetchniecie z ulga :)
    ja jak bylam chora - strasznie dobijalo mnie te czekanie na wszystko i powiem Ci ze to chyba bylo dla mnie najgorsze - no ale cuz nic na to nie poradzimy - czas szybko minie i zanim sie obejrzysz mama bedzie leczona
  • 12 lat temu
    Witam wszystkich, jak dobrze, ze znalazlam to forum, tyle tu dobrych wiadomosci. Moja rodzine tez dopadlo to cholerstwo, mama ma guza na pecherzu ale duzego:( naprawde wielkiego. Czeka na wynik histop i i na tomograf. Stasznie sie boje, czy wszytko poza pecherzem jeste czyste.Na sczescie mama jest pelna checi do zycia, tylko to czekanie dobija wszystkich.
  • 12 lat temu
    glora

wiesz co - mysle ze powinnas powiedziec tacie - ze takie przerzuty leczy sie bardzo latwo - bo jesli wiadomosci ktore mu dasz beda dobre i tata uwierzy ze jednak mozna sie tego pozbyc - to podejmnie leczenie
    muszisz podejsc do rozmowy tak zeby tata uslyszal ta zla wiadomosc razem z jakols lepsza :)

ja powiedzialabym ze sa przerzuty - ale takie ze sa uleczalne i ze to ta dobra wiadomosc !! i ze trzeba podjac tylko leczenie i wszystko bedzie dobrze :) ja jak bylam chora to tylko takie informacje mi pomagaly :)

wszyscy mowili masz raka ale takiego z ktorego da sie wyjsc - i wiesz po takim czyms naprawde chcialam sie leczyc :)

ja jak cos u mnie bylo nie tak to tylko czekalam - az ktos powie mi ze wszystko bedzie dobrze !! :)

napewno wszystko bedzie dobrze - slyszalam ze przerzuty na wezly nie sa takie straszne - a zmiany w pecherzu tez napewno sie pozbeda - trzymaj sie kochana
  • 12 lat temu
    Witajcie Kochani!
    Tak dużo negatywnych wpisów,ileż ludzkich cierpień,zmagań,walki z chorobą.
    Mam nadzieję,że zła passa niebawem minie,trzymam bardzo mocno kciuki za Wszystkich cierpiących i ich bliskich.
    Kochani musimy być silni,musimy walczyć,choć ta walka jest bardzo trudna,TO JĄ WYGRAMY! Pozdrawiam:-}
  • 12 lat temu
    Niestety tata ma zajęte węzły i zmian w pęcherzu jest dość duża. Jeszcze nic nie wie. Nie wiem jak to rozwiązać jak zareaguje skoro już nie chciał sie leczyć.
  • 12 lat temu
    dorotka

bedzie dobrze !!!! wierze w to !!!!

co najwazniejsze teraz walczy tylko z bakteriami - bo tak jak napisalas nie ma przerzutow ! wiec jestem pewna ze sobie poradzi !!! organizm walczy i teraz musisz cierpliwie czekac - chociaz wiem ze napewno jest Ci trudno
  • U nas bez zmian, niestety,
    Dziękuję i wierzę, że sporo ludzi modli się za męża, a ja nie mogę. Nie wiem, ale jakoś wszystko straciło na razie sens. W piątek miał Tomokomputer całego ciała, od stóp do głów, na szczęscie mózg zdrowy, nie ma nigdzie raka, i żadnych nowych ognisk zapalnych. Bakterie zagniezdziły się w jelitach, ranie pooperacyjnej, wątrobie i najgorzej w płucach.
    W koncu wyhodowali te bakterie z tych organów i próbują zmienić antybiotyki , powoli, na razie zmienili 1.
    Pozdrawiam Was gorąco, zdrówka życzę.
  • 12 lat temu
    aga

ach to zycie :(
    ja sama zachorowalam mlodo - i czasami sie zastanawiam co to za sprawiedliwosc ! :/ no ale co zrobisz trzeba zyc dalej - i pogodzic sie z tym co sie stalo

tak jak mowisz czasami jest tak ze lekarze lekcjowaza rozne zeby a potem uwarzaja ze to nie ich wina ! znam mnostwo przypadkow gdzie - przez lekarzy ludzie zostawali kalekami - lub nawet umierali (pracowalam kiedys w szpitalu, w karetce i w domu starcow) naogladalam sie jak to naprawde jest - ale powiem Ci ze sa tez lekarze ktorzy - sa ludzmi i przejmuja sie pacjentem :) i widze ze Twoja Mama wlasnie teraz ma takich lekarzy

kochana trzymaj sie ! musi byc dobrze !
  • ona 25

Chodziło mi o to że gdyby moja Mama była od razu poddana chemi w momencie kiedy wyszlo na tk że są przerzuty na płuca to wtedy MOŻE byłaby szansa na to żeby to chociaż trochę przychamować , tylko że tu było tak że my o guzie w mózgu nie mieliśmy pojęcia:((( już sama nie wiem.
    Oczywiście że do końca wierzę w to że może jednak być dobrze, ale też jestem świadoma tego co mówił lekarz, po raz pierwszy od paru mięsięcy spotkałam się z naprawdę ludzkim potraktowaniem przez lekarzy wytłumaczyli nam wszystko i byli bardzo oburzeni potraktowaniem Mamy w szpitalu urologicznym, tym bardziej że problemy które mama im zgłaszała pojawiły się właśnie w tamtym szpitalu a oni je zlekceważyli, a mają OBOWIĄZEK konsultować takie rzeczy z innymi specjalistami. Obecny stan mamy byl konsultowany z dwoma różnymi neurochirurgami i obaj powiedzieli dokładnie to samo.
  • 12 lat temu
    aga

tak mi przykro :( ale pamietaj trzeba wierzyc do konca ze moze akurat sie uda i mama sie wybudzi - nigdy nie mozna tracic nadzieji

wiesz co nie zgodze sie z tym co powiedzial lekarz - ze jak ma sie przerzut na pluca to przerzuty do innych narzadow sa tylko kwestja czasu :/

znam chlopaka ktory mial przerzuty do pluc - i dzisiaj jest zdrowy !
    lekarz nie powinien mowic takich rzeczy - wiadomo ze rak przemieszcza sie z krwia ale ze ma sie przerzut na pluca nie znaczy ze bedzie juz wszedzie

sa ludzie ktorzy mieli przerzuty na pluca i powiem Ci ze znam Troche takich przypadkow (jestem po raku ktory lubi przerzucac sie na pluca) i powiem Ci ze wszyscy sa zdrowi - podjeli leczenie i wszystko jest ok

trzymaj sie kochana - napewno jest Ci teraz ciezko - ale pamietaj niektorzy ludzie byli naprawde w beznadziejnych sytuacjach i dzisiaj maja sie swietnie

ja ostatnio osobiscie poznalam lekarke ktora byla po 4 innych rodzajach raka - powiedziala mi ze bylo bardzooooo ciezko - ale teraz ma sie swietnie jest zdrowa !!!! i powiem Ci ze wyglada tez bardzooooooo dobrze

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat