Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • Miłka, Lilith - pytanie do Was, jak przechodziłyście ten cotygodniowy schemat, u mnie zostały już tylko 3 * PXL, ale znów hemoglobina niska.Jeden tydzień opuściłam, ze względu na zakażenie ukł. moczowego. A teraz Hemoglobina mi strasznie spada i boje się, że znów nie dostanę :( a meta już tak blisko. Czy Wam się udało bez przerw? Czy też tak wyniki spadały?Co robić na tą hemoglobinę...?
  • Radości, która dostrzega piękno małych rzeczy, Nadziei, która nie gaśnie kiedy marzenia wydają się być dalekie, Pokoju, który koi kiedy wszystko wyprowadza z równowagi, Wiary, która daje oparcie, kiedy bezradność przeraża - tego oraz wiele więcej życzę całym sercem. Błogosławionych Świąt Wielkanocnych. <3 <3 <3
  • Wielkanoc to czas otuchy i nadziei. Czas odradzania się wiary w siłę Chrystusa i drugiego człowieka. Życzę , aby Święta Wielkanocne przyniosły radość oraz wzajemną życzliwość. By stały się źródłem wzmacniania ducha. Niech Zmartwychwstanie, które niesie odrodzenie, napełni Was pokojem i wiarą, niech da siłę w pokonywaniu trudności i pozwoli z ufnością patrzeć w przyszłość... Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych <3 <3 <3
  • 9 lat temu
    Niech Zmartwychwstanie Pańskie, które niesie odrodzenie duchowe, napełni wszystkich spokojem i wiarą, da siłę w pokonywaniu trudności i pozwoli z ufnością patrzeć w przyszłość. Spokojnych Świąt <3
  • Alleluja, Alleluja! Wesoły nam dziś dzień nastał, Chrystus bowiem zmartwychwstał. Radujcie się więc i z ufnością patrzcie w przyszłość. Niech zsyła na Was łaski i wnosi szczęście do Waszego rodzinnego dluuuugiego życia:-)
  • I ja przyłanczam się do świątecznych życzeń.Aby ten czas Zmartwychwstania Pańskiego był czasem radości wiary i nadzieji.Byście wszystkie z tego cudownego czasu zaczerpnęły mocy Pana i z ufnością i optymizmem wkroczyły w kolejne dni,miesiące i lata....
  • 9 lat temu
    Miłka, gratulacje! Dziewczyny! Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych, obfitości na świątecznym stole, smacznego jajka oraz wiosennego nastroju w rodzinnym gronie!
  • 9 lat temu
    Kochane dziewczyny, życzę Wam dużo radości płynącej ze Zmartwychwstania Pańskiego, wiary w lepsze jutro oraz przede wszystkim duuuużo zdrowia <3 Miłka masz radosne Święta i bardzo ciesze sie z tego :)
  • Miłka suuuuuper wieści.To teraz świętuj święta podwójnie <3 <3 <3
  • 9 lat temu
    Lilith.P wszystko w porządku usg ok marker 8.23 następna kontrola 1 lipca :D cieszę się jak szalona :D żeby jeszcze ten kaszel nie męczył :/

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat